ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ προς ΥΠΕΞ: «Η ασφάλεια της χώρας είναι πάνω από τις εσωκομματικές σας αντιδικίες»

Δημοσίευση 23 Μαΐου 2020, 21:00 / Ανανεώθηκε 23 Μαΐου 2020, 21:50
ΣΥΡΙΖΑ προς ΥΠΕΞ: «Η ασφάλεια της χώρας είναι πάνω από τις εσωκομματικές σας αντιδικίες»
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Με τρία ερωτήματα απαντά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις ανακοίνωσες του ΥΠΕΞ, για τα δημοσιεύματα περί εισβολής τουρκικών δυνάμεων στον Έβρο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στην αντεπίθεση πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από την τελευταία απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών, η οποία κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι για «ανευθυνότητα» και «συκοφαντία» απέναντι στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι η ασφάλεια της χώρας είναι πιο σημαντική από τις εσωκομματικές αντιδικίες της ΝΔ, η οποία δεν μπορεί να τα βάλει με την πραγματικότητα.

«Η εξωτερική πολιτική και η ασφάλεια της χώρας είναι πολύ σημαντικότερα ζητήματα από τις εσωκομματικές αντιδικίες της ΝΔ. Κατανοούμε τον εκνευρισμό του κ. Δένδια που σήμερα είδε μηχανισμούς του ίδιου του κόμματός του να τον καταγγέλλουν δημοσίως. Η Νέα Δημοκρατία θερίζει πλέον τις θύελλες που έσπειρε με την ανεύθυνη στάση της στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Ωστόσο, καλό θα ήταν να μην επιτίθεται στην αντιπολίτευση για να ξεσπάσει. Όταν η πραγματικότητα σε διαψεύδει, δεν τα βάζεις με τη πραγματικότητα», αναφέρει αρχικά και συνεχίζει:

«Κι επειδή η εξωτερική πολιτική και η ασφάλεια της χώρας είναι πολύ σημαντικότερα ζητήματα  από τις εσωκομματικές αντιδικίες της ΝΔ, περιμένουμε ακόμη τις δέουσες απαντήσεις και εξηγήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα που θέσαμε και που δεν αφορούν μόνο τον ΥΠΕΞ, αλλά λόγω της κρισιμότητας τους τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

1.Εάν δεν υπήρξε κατάληψη ελληνικού εδάφους από Τούρκους στρατιώτες όπως λέει το ΥΠΑΜ γιατί πραγματοποιήθηκε διάβημα από το ΥΠΕΞ;

2.Εάν δεν υπήρξε παραβίαση εδαφικής ακεραιότητας, γιατί στη συνέντευξη του ο κ. Δένδιας έλεγε ότι "δεν θα προκαλέσουμε ένταση για λίγες δεκάδες μέτρα";

3.Υπό ποιες συνθήκες και προϋποθέσεις αποχώρησαν οι Έλληνες και οι Τούρκοι στρατιώτες από την περιοχή