ΔΙΕΘΝΗ

Την επόμενη εβδομάδα ξεκινά η δίκη του Ντόναλντ Τραμπ στη Γερουσία για τα επεισόδια

Δημοσίευση 22 Ιανουαρίου 2021, 19:00 / Ανανεώθηκε 22 Ιανουαρίου 2021, 19:25
Την επόμενη εβδομάδα ξεκινά η δίκη του Ντόναλντ Τραμπ στη Γερουσία για τα επεισόδια
Facebook Twitter Whatsapp

Τη Δευτέρα η Βουλή των Αντιπροσώπων αναμένεται να παραδόσει το κατηγορητήριο στη Γερουσία, εκκινώντας τη διαδικασία της δίκης, παρά τις αντιρρήσεις των Ρεπουμπλικανών.

Την επόμενη εβδομάδα ξεκινάει εκτός απροόπτου στη Γερουσία των ΗΠΑ η δίκη του Ντόναλντ Τραμπ με το ερώτημα της καθαίρεσης, για τον ρόλο του στις ταραχές στο Καπιτώλιο.

Τη Δευτέρα η Βουλή των Αντιπροσώπων αναμένεται να παραδόσει το κατηγορητήριο στη Γερουσία, εκκινώντας τη διαδικασία της δίκης, παρά τις αντιρρήσεις των Ρεπουμπλικανών που ζητούν περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστούν.

Θα είναι η πρώτη φορά που ένας πρόεδρος δικάζεται από την Γερουσία μετά την λήξη της θητείας του.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η ελεγχόμενη από τους Δημοκρατικούς Βουλή ψήφισε υπέρ της παραπομπής Τραμπ σε δίκη στη Γερουσία με την κατηγορία ότι υποκίνησε τη βίαιη εισβολή στο Καπιτώλιο.

Αν καταδικαστεί, τότε πιθανότατα θα του απαγορευτεί να θέσει ξανά υποψηφιότητα για οποιοδήποτε δημόσιο αξίωμα.

Ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ ανακοίνωσε ότι το κατηγορητήριο θα διαβιβαστεί από την Βουλή των Αντιπροσώπων στη Γερουσία την Δευτέρα. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει αλλαγή κανονισμών, η δίκη θα ξεκινήσει άμεσα, την Τρίτη.

«Η Γερουσία θα διεξάγει την δίκη για την αποπομπή του Ντόναλντ Τραμπ. Θα είναι μια πλήρης δίκη και μια δίκαιη δίκη», δήλωσε.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις