current views are: 17

4 Αυγούστου 2020
Δημοσίευση02:00

Ατομικά κέικ με σπανάκι και γιαούρτι

Ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό σου σνακ στη δουλειά ή την παραλία!

Δημοσίευση 02:00’

Ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό σου σνακ στη δουλειά ή την παραλία!

Υλικά συνταγής

  • 250 γρ. σπανάκι φρέσκο (καθαρισμένο)
  • 3 αυγά
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού γιαούρτι πλήρες
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού + 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού σπορέλαιο
  • 200 γρ. φέτα χοντροτριμμένη
  • 200 γρ, γραβιέρα τριμμένη
  • 4 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεματίζετε το σπανάκι σε βραστό νερό για 2′-3′. Το βγάζετε από την κατσαρόλα και το αφήνετε να στραγγίσει καλά στο σουρωτήρι. Το πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Το ρίχνετε σε ένα μπολ και το ανακατεύετε με τη φέτα και τη γραβιέρα. Προσθέτετε τον άνηθο και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε.
  2. Χτυπάτε τα αυγά σε δοχείο ανάμειξης και προσθέτετε το σπορέλαιο και το γιαούρτι. Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτετε στο χυλό το μείγμα με το σπανάκι, λίγο αλατοπίπερο και ανακατεύετε. 
  3. Αδειάζετε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα με θήκες για μάφιν. Ψήνετε για 30′-35′ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C.

Συμβουλή

Μπορείτε αντί να λαδώσετε την κάθε κοιλότητα της φόρμας να της βάλετε από μία χάρτινη θήκη για μάφιν.

Πηγή: icookgreek.com


σχετικα αρθρα