ΕΛΛΑΔΑ

Ανοίγουν 2 Ιουλίου τα κέντρα διασκέδασης και τα μπαρ σε κλειστούς χώρους - Πώς θα λειτουργήσουν

Δημοσίευση 11 Ιουνίου 2021, 13:00 / Ανανεώθηκε 11 Ιουνίου 2021, 13:31
Ανοίγουν 2 Ιουλίου τα κέντρα διασκέδασης και τα μπαρ σε κλειστούς χώρους - Πώς θα λειτουργήσουν
Facebook Twitter Whatsapp

Για το καλοκαίρι, θα μπορούν να διασκεδάζουν στα καταστήματα αυτά εμβολιασμένοι και μη. Από τον Σεπτέμβριο όμως, μόνο οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να εισέρχονται στους κλειστούς χώρους διασκέδασης.

Άλλο ένα βήμα προς την ελευθερία ετοιμάζεται να κάνει η κυβέρνηση, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, στις 2 Ιουλίου επαναλειτουργούν τα νυχτερινά κέντρα διασκέκαδης και τα μπαρ, που λειτουργούν σε εσωτερικούς χώρους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, την Παρασκευή 2 Ιουλίου αναμένεται να ανοίξουν όλα τα νυχτερινά καταστήματα διασκέδασης, που είναι σε εσωτερικούς χώρους, αλλά και τα μπαρ και όσα συναφή καταστήματα είναι κλειστά.

Τα καταστήματα θα λειτουργούν με 50% πληρότητα, ενώ δεν θα υπάρχει περιοριστικό ωράριο. Υπενθυμίζεται  ότι η άρση απαγόρευσης της κυκλοφορίας θα γίνει την 1η Ιουλίου, όπως ήδη έχει ανακοινώσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Για το καλοκαίρι, θα μπορούν να διασκεδάζουν στα καταστήματα αυτά εμβολιασμένοι και μη. Από τον Σεπτέμβριο όμως, μόνο οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να εισέρχονται στους κλειστούς χώρους διασκέδασης.

Ηδη από το Σαββατοκύριακο 12-13 Ιουνίου θα επιτρέπεται η μουσική μόνο σε εξωτερικούς χώρους εστίασης στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες. Σε περίπτωση καταστρατήγησης του μέτρου, το πρόστιμο θα είναι 5.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση και αναστολή λειτουργίας 15 ημερών σε οποιαδήποτε δεύτερη παράβαση.

Επίσης, την 1η Ιουλίου αναμένεται να επιτραπούν τα πανηγύρια. Ωστόσο, θα λειτουργήσουν στις περιφερειακές ενότητες που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50%

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr