current views are: 17

30 Οκτωβρίου 2020
Δημοσίευση07:48

Ποιος κορωνοϊός; Μια γριπούλα είναι!

Όταν το κίνημα κόντρα στο λοκντάουν επιστρατεύει τον Γρηγόρη Πετράκο

Δημοσίευση 07:48’

Όταν το κίνημα κόντρα στο λοκντάουν επιστρατεύει τον Γρηγόρη Πετράκο

Ξυπνάω το πρωί, παίρνω το Φιλισίν μου, φτιάχνω τσάι, πασάρω στους γάτους το κονσερβάκι τους, φτιάχνω καφέ σ’ εκείνη που κοιμάται πλάι μου, ανοίγω την κομπιούτα, πάω τουίτα, πάω φέηζμπο, ντριν, ντριν το μέσεντζε, μηνύματα ένα σωρό.

Πρώτο πρώτο εκείνο του φίλου μου του Κώστα του σκηνοθέτη από Σαλονίκη, που μου έχει στείλει ο κολλητός ποστάρισμα με εικοσιπέντε λεπτά βίντεο από τον δημοφιλή αοιδό Γρηγόρη Πετράκο. Και είναι για τον κορωνοϊό και τα ψέματα που μας ταΐζουν και μου λέει το καρντάσι «δες το, να μου πεις άποψη». Και του απαντάω ότι εικοσιπέντε λεπτά βίντεο δεν βλέπω κι ας είναι οι εξωγήινοι που εξηγούν τους λόγους της εισβολής τους στον πλανήτη Γη. Και το κλείνω.

Αλλά μπήκε ο διάολος μέσα μου…

Κι όπως γύρισα σπίτι το μεσημέρι, έκατσα με τα’ ακουστικά στ’ αυτιά (εκείνη που κοιμάται πλάι μου δεν ακούει Πετράκο ούτε όταν τραγουδάει, ούτε όταν αγορεύει) και άκουσα εικοσιπέντε λεπτά παραληρηματικού λόγου για το πώς μας έχουν δουλέψει οι κυβερνήσεις και οι επιστήμονες και οι δισεκατομμυριούχοι με τον κορωνοϊό, που δεν είναι τίποτε άλλο από μια «φυσιολογική και κατά τόπους βαριά επιδημίας γρίπης»!

Πράγμα το οποίο το είχαν πει και άλλες μορφές του δημοσίου βίου εκεί κατά το Φλεβάρη μεριά (γίνομαι κακός τώρα με τον Σωτήρη και δεν θέλω…), αλλά πες ότι τότε δεν ξέρανε και ξεφουρνίζανε ό,τι τους κατέβαινε. Τώρα όμως; Τώρα, μετά από τόσα εκατομμύρια κρούσματα και τόσες χιλιάδες νεκρούς ακόμη γριπούλα είναι; Κι αν δεν μας είχαν πληροφορήσει ότι είναι πανδημία, που λέει κι o Πετράκος, «εμείς εδώ στην Ελλάδα δεν θα είχαμε καταλάβει τίποτα»;

Για να μην τα πολυλογώ, το διάγγελμα Πετράκου αποτελεί ένα πανηγύρι ανακρίβειας και μια γιορτή παράλογων συγκρίσεων. Αυτό που στη σχολή μου, στο Φυσικό Αθήνας, μας μάθαιναν να αποφεύγουμε με το που πατάγαμε το πόδι μας στα σκαλάκια της Σόλωνος:
Δεν συγκρίνουμε μήλα με πορτοκάλια!

Πράγμα πολύ βολικό για τον Έλβις του αντιλοκντάουν κινήματος που βάζει στο ίδιο τσουβάλι τον κορωνοϊό και τη γρίπη και εξάγει ό,τι συμπεράσματα γουστάρει. Με επίκληση ακόμη και του Μπαμπινιώτη για την ετυμολογία της λέξεως «κρούσμα», όπου μαθαίνουμε ότι ο «ασυμπτωματικός χρήστης» είναι «αστείος ως επικίνδυνος όρος»!

Όλα αυτά πακέτο με ουκ ολίγα γραφήματα και παραπομπές σε διεθνείς «μελέτες» και «έρευνες» και «στοιχεία» που βγαίνουν από το καπέλο του μάγου. Ακούμε, για παράδειγμα, στο βίντεο ότι η Σουηδία έχει εντελώς ξεμπερδέψει με τον κορωνοϊό και την ίδια ώρα ένα απλό ψάξιμο στο δίκτυο μας δείχνει ότι από 14 ως 27 Οκτωβρίου μετρήθηκαν 15.131 κρούσματα στη συγκεκριμένη χώρα. Άσε το στόρι ότι «το λεγόμενο δεύτερο κύμα δεν υπάρχει σε καμία χώρα» όταν προχθές στις ΗΠΑ μόνο μέτρησαν 1.016 θανάτους και 81.457 κρούσματα…

Ποιος κονομάει όμως απ’ αυτή την ιστορία, που θα λέγανε και οι Λατίνοι; Ο Πετράκος αφήνει μια φωτογραφία να μιλήσει. Μια «οθονιά» από ελληνική ειδησεογραφική ιστοσελίδα, με την είδηση «Οι δισεκατομμυριούχοι των ΗΠΑ κέρδισαν μισό τρισεκατομμύριο δολλάρια εν μέσω πανδημίας», συνοδευόμενη από ενσταντανέ των Έλον Μασκ, Μαρκ Ζούκερμπεργκ και Τζέφ Μπέζος.
Και ο νοών νοείτο, όπως σημείωνε στις δόξες του ο Γιώργαρος Καρατζαφέρης…

Υ.Γ.: Σε όλους την πέφτει ο Πετράκος. Επιστήμονες, πολιτικούς, δημοσιογράφους, κανένας δεν ξεφεύγει απ’ το κοσκίνισμα. Εκτός από τους συνήθειες υπόπτους, φυσικά. Ούτε κουβέντα για το παπαδαριό, τις εκκλησίες και τη Θεία Κοινωνία!