current views are: 11

23 Οκτωβρίου 2020
Δημοσίευση08:44

Σας το είχα πει, δεν σας το είχα πει; ΑΚΛΑΦΤΟΙ ΘΑ ΠΑΜΕ!

Φταίνε μόνο οι νέοι για την έξαρση της επιδημίας;

Δημοσίευση 08:44’

Φταίνε μόνο οι νέοι για την έξαρση της επιδημίας;

Την ώρα που έβλεπα το διάγγελμα του πρωθυπουργού, έκανε ένα κλικ η κεφάλα και μου ήρθε στο νου κάτι που είπε χτες, προχτές ο Φιλ Μέρφι, ο κυβερνήτης του Νιού Τζέρσι. Με δικά του λόγια:

«Αυτές τις κρίσιμες ώρες, αυτές τις ώρες του κορωνοϊού, ζητάμε απ’ τους πολίτες να επιδείξουν εξυπνάδα»!

Και κάθομαι με το φτωχό μου το μυαλό και σκέφτομαι:
Τόσα χρόνια τώρα, τόσες δεκαετίες, τόσους αιώνες γαμώ την τρέλα μου, ζητάγατε απ’ τους πολίτες να επιδεικνύουν χαζομάρα. Να επιδεικνύουν αφροσύνη, να επιδεικνύουν επιπολαιότητα, να επιδεικνύουν απερισκεψία. Για να τους κουμαντάρετε καλύτερα, για να τους κουλαντρίζετε καλύτερα, για να τους σαλαγάτε καλύτερα και να χώνετε όσο γίνεται πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη τους.

Και ξαφνικά τους ζητάτε να φερθούν «έξυπνα»;

Μα άμα φερθούν έξυπνα αγαπούλη μου, οι πρώτοι που θα την πληρώσουν θα είναι το πολιτικό κατεστημένο και οι κάθε λογής τσάτσοι του, όχι ο κορωνοϊός. Και θα σου πω εγώ τότε, τι ωραία θέα έχει από το μπαλκόνι του κυβερνείου!

Ας μείνω όμως στον κορωνοϊό, διότι τιγκάραμε στα κρούσματα και κάπως σαν να νοιώθουμε πιο κοντά μας τις ΜΕΘ με τις παραφυάδες τους.
Αν θυμάστε καλά σας τα έχω γράψει όλα όσα θα συνέβαιναν εδώ στο Newpost και μάλιστα με τον γλαφυρό τίτλο:

«ΤΑ ΠΙΤΑΝΟΥΜΙ ΟΥΛΟΙ».

Διότι μπορεί να πήραμε εγκαίρως τα μέτρα μας στην πρώτη φάση της επιδημίας (πείτε ένα ευχαριστώ στον Ηλία Μόσιαλο, ζαγάρια…), αλλά από τις αρχές του καλοκαιρού και κατόπιν τα έχουμε κάνει αν όχι σκατά τουλάχιστον μαντάρα. Σε τέσσερα επίπεδα και μέτωπα:

* Πρώτον στα Σχολεία. Από τον αριθμό των μαθητών στις τάξεις ως το φιάσκο με τις υπερμεγέθεις μάσκες, φάνηκε πως δεν το δουλέψαμε και τόσο σωστά το άνοιγμα της νέας σαιζόν.

* Δεύτερον στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Δηλαδή έπρεπε να γίνουν βουνό οι καταγγελίες για σαρδελοποίηση, μπας και καταλάβουμε ότι είναι ανάγκη να ανακουφιστούν τα δρομολόγια;

* Τρίτον στον Τουρισμό. Καλώς τον ανοίξαμε γιατί αλλιώς θα έπεφτε μαύρη πείνα, κακώς υποκύψαμε στους τουρ οπερέητορς και τον ανοίξαμε φαρδιά πλατιά χωρίς σαφείς περιορισμούς.

* Τέταρτον στις Εκκλησίες. Ακόμη και τώρα, μετά από τόσες και τόσες διαμαρτυρίες και καταγγελίες, ό,τι θέλουν κάνουν οι παπάδες χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Και η Θεία Κοινωνία συνεχίζεται κανονικά, παρά τις εκκλήσεις να γίνεται με πλαστικά κουταλάκια…

Τέσσερα μέτωπα, τέσσερεις βαθμοί κάτω απ’ τη βάση. Αλλά εκείνοι που πρέπει να επιδείξουν εξυπνάδα, όπως θα έλεγε και ο κυβερνήτης του Νιού Τζέρσυ, δεν πρέπει να είναι οι υπουργοί και ιερωμένοι.

Πρέπει να είναι αυτά τα πλάσματα τα ξεσυλλόιστα που λέμε και στα Τρίκαλα:
Οι νέοι και οι νέες, οι πιτσιρικάδες που δεν καταλαβαίνουν από συμβουλές, από ευθύνες, από πειθαρχία και κάνουν ό,τι τους κατέβει χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.

Η δική τους η άθλια συμπεριφορά φταίει για την έξαρση της επιδημίας και η δική τους υποταγή σε νόμους και κανόνες θα σημάνει την αρχή της προέλασης κόντρα στον κορωνοϊό. Να κάτσουν στ’ αυγά τους να τα κλωσήσουν και μια νέα μέρα χωρίς αρρώστιες, πυρετούς και πτύελα θα ανατείλει πάνω απ’ την πατρίδα μας. Πρόσχωμεν!