ΑΡΘΡΑ

Υπέρ της ΕΡΤ

Δημοσίευση 28 Σεπτεμβρίου 2011, 08:19 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Υπέρ της ΕΡΤ
Facebook Twitter Whatsapp
Τώρα που την τσακίσατε, την ρημάξατε, της φορέσατε κουρέλια και την διαπομπεύετε στα φτηνά σας πολιτικά παζάρια, τώρα που τα καταφέρατε,  θα σας πω για την ΕΡΤ.  Που είναι το μεγάλο μας σπίτι όπως λέει ο κύριος Πλέσσας. Που είναι η κιβωτός των ΜΜΕ , η ιστορία ,η παράδοση, η ποιότητα και το ήθος τους.
Τώρα που την τσακίσατε, την ρημάξατε, της φορέσατε κουρέλια και την διαπομπεύετε στα φτηνά σας πολιτικά παζάρια, τώρα που τα καταφέρατε,  θα σας πω για την ΕΡΤ.  Που είναι το μεγάλο μας σπίτι όπως λέει ο κύριος Πλέσσας. Που είναι η κιβωτός των ΜΜΕ , η ιστορία ,η παράδοση, η ποιότητα και το ήθος τους. Το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο χωρίς την ΕΡΤ  θα είναι εφιαλτικό. Θα είναι πρωινάδικα, μεσημεριανάδικα, απογευματινάδικα, σκυλάδικα και κάθε λογής άδικα…..Η ΕΡΤ είναι σημείο αναφοράς, ζωντανή ιστορία, ευκαιρία για την δημιουργία προγράμματος, παραγωγή πολιτισμού στη πιο δύσκολη εποχή στην μεταπολεμική ιστορία της Ελλάδας.
Μην πειράξετε την ΕΡΤ. Ξέρω πολύ καλά τις παθογένειες και τα προβλήματα της αλλά αυτά είναι άλλης τάξης συζήτηση. Και πάντως δεν είναι αιτίες για να κλείσει. Δύο χρόνια παρακολουθώ την συστηματική προσπάθεια απαξίωσης της και δεν το πιστεύω. Δύο χρόνια  συκοφαντείτε, κατασκευάζετε υπόπτους, κόβετε μισθούς και δίνετε συνεντεύξεις. Και από πρόγραμμα την Λωξάντρα και κάτι ψιλά….
.Ναι τα καταφέρατε… Να στέψετε ένα μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης εναντίον της ΕΡΤ. Αποκαλώντας τους εργαζόμενους τεμπέληδες και χαραμοφάηδες. Δεν διάβασα ποτέ μια γραμμή για τους νεκρούς της ΕΡΤ σε ώρα καθήκοντος. Δεν διάβασα ποτέ μια γραμμή για τις εξαιρετικές επιδόσεις των τεχνικών της στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Για το ταλέντο και την αυταπάρνηση των μουσικών της.  Για την ποιότητα των δημοσιογράφων της .  Για την παιδεία των ραδιοφωνικών παραγωγών της. Για τα βραβεία της. Ανυπεράσπιστη πάντα στη φρίκη πληρωμένων κονδυλοφόρων , στα καζάνια κανιβάλων συνδικαλιστών και πολιτικών ψιλικατζήδων.  Πάντα κάτι ύποπτο συμβαίνει στην  ΕΡΤ και στην ανωνυμία κρύβεται κάποιος που έφυγε, ή θέλει να προσληφθεί, ή εκτελεί εντολές, ή κάποιος αλύτρωτος υπάλληλος που παλεύει χρόνια και κάνει τα πάντα για να γίνει προϊστάμενος…Είναι προφανές ότι σε ένα πλήθος 3500 ανθρώπων θα υπάρχουν τα πάντα. Αλλά αυτή δεν είναι αιτία για συρρίκνωση και κλείσιμο.
 Καταλαβαίνω βέβαια ότι η ΕΡΤ είναι προνομιακός χώρος για προπαγάνδα και καλή βιτρίνα για όσα γίνανε και όσα έρχονται. Να ξέρετε όμως πως η κατεδάφισή της σας ξεπερνάει όλους σαν γεγονός. Στον απειροελάχιστο χρόνο της εξουσίας και της δημοσιότητας σας  διαπράττετε ένα έγκλημα ιστορικό. Η ΕΡΤ  μπορεί να προσφέρει παιδεία στην εποχή των greekglish των DVD  της κυρίας Διαμαντοπούλου, να προσφέρει πρόγραμμα στην Ελληνική γλώσσα, τώρα που καθιερώνεται ως επίσημη τηλεοπτική γλώσσα η Τουρκική και να είναι πεδίο ελεύθερης διακίνησης ιδεών στην εποχή των παπαγάλων. Θα μπορούσε επίσης να προσφέρει αντικειμενική ενημέρωση αν υπήρχε βούληση.
 Ναι τα καταφέρατε. Αφού την τσακίσατε, τώρα φτάσατε στις απολύσεις και την εφεδρεία. Ξέροντας πως κανείς δεν κερδίζει από αυτό. Απλώς αθροίζετε κεφάλια για το κρεματόριο της Τρόικας. Και λέτε πως θα μειώσετε το ανταποδοτικό τέλος. Δηλαδή θα επιστρέψετε 0.6 του ευρώ το μήνα στο κάθε νοικοκυριό… Ποιους κοροϊδεύετε;
Και τώρα γιατί παραιτούνται  ένα –ένα τα μέλη του Δ.Σ; Τι έχουν; Δεν ήξεραν πως το τέρας που κατασκευάστηκε στο εργαστήριο θα φάει κι αυτούς;
Να πάρετε όλοι δρόμο να πάτε στα Λιόσια να δείτε το πρώτο πομπό που εξέπεμψε η ραδιοφωνία. Οι Γερμανοί ήθελαν να τον ανατινάξουν. Σώθηκε. Τώρα τον ανατινάζετε εσείς.

Αντώνης Ανδρικάκης

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr