current views are: 1

23 Αυγούστου 2019
Δημοσίευση19:40

Το αλάτι ανεβάζει την πίεση αλλά όχι σε όλους

Καθηγητής του Harvard επιχειρεί να εξηγήσει τη σχέση της υπέρτασης με πιθανή γονιδιακή προδιάθεση.

Δημοσίευση 19:40’
αρθρο-newpost

Καθηγητής του Harvard επιχειρεί να εξηγήσει τη σχέση της υπέρτασης με πιθανή γονιδιακή προδιάθεση.

Όλοι γνωρίζουμε κάποιον που μπορεί να καταναλώνει αρκετή ποσότητα αλατιού όμως την ίδια στιγμή η αρτηριακή του πίεση να παραμένει χαμηλή. Ο άνθρωπος αυτός φαίνεται ότι έχει ανθεκτικότητα στο αλάτι. Αυτό σημαίνει ότι η αρτηριακή του πίεση δεν μεταβάλλεται σημαντικά από μία διατροφή υψηλής περιεκτικότητας σε αλάτι, όταν υπάρχουν άνθρωποι που η αρτηριακή τους πίεση ανεβαίνει κατά 5 βαθμούς ή περισσότερο όταν ξεκινήσουν μία δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο healthmag.gr


σχετικα αρθρα