Το αλάτι ανεβάζει την πίεση αλλά όχι σε όλους
Καθηγητής του Harvard επιχειρεί να εξηγήσει τη σχέση της υπέρτασης με πιθανή γονιδιακή προδιάθεση.
Καθηγητής του Harvard επιχειρεί να εξηγήσει τη σχέση της υπέρτασης με πιθανή γονιδιακή προδιάθεση.
Όλοι γνωρίζουμε κάποιον που μπορεί να καταναλώνει αρκετή ποσότητα αλατιού όμως την ίδια στιγμή η αρτηριακή του πίεση να παραμένει χαμηλή. Ο άνθρωπος αυτός φαίνεται ότι έχει ανθεκτικότητα στο αλάτι. Αυτό σημαίνει ότι η αρτηριακή του πίεση δεν μεταβάλλεται σημαντικά από μία διατροφή υψηλής περιεκτικότητας σε αλάτι, όταν υπάρχουν άνθρωποι που η αρτηριακή τους πίεση ανεβαίνει κατά 5 βαθμούς ή περισσότερο όταν ξεκινήσουν μία δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο.
Διαβάστε τη συνέχεια στο healthmag.gr
ολες οι ειδησεις
- Βουλή: Βγήκαν «μαχαίρια» μεταξύ Δένδια με Κατρίνη και Ξανθόπουλο – «Η Δικαιοσύνη να αποδώσει ευθύνες όπου αναλογούν»
- Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων στη βόρεια Συρία
- «Αδιάκριτος» επιβάτης φωτογράφισε τον Αλέξη Τσίπρα σε πτήση – Το rebranding που μελετούσε στο αεροπλάνο
- Φλώρινα: Οι στάσεις λεωφορείων γέμισαν με έργα τέχνης (Φωτό)
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr