ΘΕΑΤΡΟ

Έως 9 Ιουνίου: Ο Δημήτρης Καταλειφός στο «Τέλος» του Σάμουελ Μπέκετ

Δημοσίευση 15 Μαΐου 2019, 07:00 / Ανανεώθηκε 3 Ιουνίου 2019, 17:25
Έως 9 Ιουνίου: Ο Δημήτρης Καταλειφός στο «Τέλος» του Σάμουελ Μπέκετ
Facebook Twitter Whatsapp

 

Ο ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην θεατροποιημένη εκδοχή του διηγήματος του νομπελίστα συγγραφέα υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιώργου Σκεύα

Τα Αθηναϊκά Θέατρα παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα «Το Τέλος» του Σάμουελ Μπέκετ, με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Καταλειφό στο θέατρο Εμπορικόν για 15 μόνο παραστάσεις. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιώργος Σκεύας.

Πρόκειται για ένα αφήγημα σε πρώτο πρόσωπο στο οποίο παρακολουθούμε τη σταδιακή αποξένωση και εξουθένωση (σωματική, ψυχική και πνευματική) του ήρωα.

Η πλοκή της ζωής του έχει προηγηθεί και την πορεία προς το τέλος διατρέχει η γλώσσα και το ύφος του Μπέκετ: Ο λόγος τολμηρός, ωμός· σαρκασμός χιούμορ, ειρωνεία· γλώσσα υπαινικτική, ανατρεπτική, ανελέητη, ποιητική.

Ο Σάμουελ Μπέκετ έγραψε «Το Τέλος» το 1946. Ένα από τα ωραιότερα και πιο δυνατάκείμενα του συγγραφέα.Ένα αφήγημα που προσφέρεται για πολλαπλή ανάγνωση.

Η ταυτότητα της παράστασης:
Μετάφραση: Θάλεια Μελή-Χωλλ
Σκηνοθεσία: Γιώργος Σκεύας
Σκηνικός χώρος: Αλέξης Αρβιλλιάς
Ηχητική σύνθεση: Σήμη Τσιλαλή
Φωτισμοί : Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Βοηθός σκηνοθέτη: Κυβέλη Δραγούμη

Παίζει ο Δημήτρης Καταλειφός 

Παραγωγή: Αθηναϊκά Θέατρα Α.Ε.

Θέατρο Εμπορικόν, Σαρρή 11, Αθήνα, τηλ. 210 3211750. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη 20:00, Πέμπτη, Παρασκευή 21:00, Σάββατο 21:00, Κυριακή 20:00, από την Τετάρτη 15 Μαΐου. Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: Viva.gr