Σολομός ψητός στο χαρτί με ξύσμα εσπεριδοειδών
Μερίδες: 4 Δυσκολία: εύκολο
Υλικά συνταγής
1 μεγάλο ολόκληρο φιλέτο σολομού ή 4 φέτες
χυμός 2 λεμονιών
το ξύσμα 1 λεμονιού και 1/2 πορτοκαλιού
2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
1/2 ποτηράκι νερό
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, λευκό πιπέρι, αντικολλητικό χαρτί
άνηθος ψιλοκομμένος, πολύχρωμοι κόκκοι πιπεριού για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C. Στρώνετε σε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους (ή παραλληλόγραμμο, πυρίμαχο σκεύος) αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας να εξέχει άλλο τόσο περίπου για να σκεπάσετε το φαγητό.
Χτυπάτε το νερό με το λεμόνι, το λάδι, το ξύσμα και αλατοπίπερο στο σέικερ ή ανακατεύετε καλά σε ένα ποτήρι. Βάζετε το σολομό επάνω στο χαρτί, προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και περιχύνετε με το μείγμα λαδιού-εσπεριδοειδών φροντίζοντας να απλωθεί παντού.
Σκεπάζετε το φαγητό με το υπόλοιπο αντικολλητικό χαρτί, κλείνοντάς το περιμετρικά, και ψήνετε για 40’-45’. Σερβίρετε με τη σάλτσα του, πασπαλίζοντας με το φρέσκο μυρωδικό και διακοσμώντας με πολύχρωμους κόκκους πιπεριού. Συνοδέψτε με ρύζι, λαχανικά ή πουρέ πατάτας.
Συμβουλή
Μπορείτε να βάλετε μαζί να ψηθούν με το σολομό μπουκετάκια μπρόκολο, baby πατατούλες, ξερό κρεμμύδι και άλλα λαχανικά.
Πηγή: icookgreek.com
ολες οι ειδησεις
- Συνελήφθη 69χρονος δραπέτης: Εξαπατούσε τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων που ενοικίαζε
- Άμστερνταμ: Μέτρα για τον περιορισμό του υπερτουρισμού – Απαγορεύει να χτιστούν νέα ξενοδοχεία
- ΠΟΥ: Ανησυχία για τη μετάδοση της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους
- Σίφνος: Κορυφαίος ελληνικός γαστρονομικός προορισμός, σύμφωνα με το Conde Nast Traveler και το National Geographic
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr