Πεϊνιρλί με καπνιστό ζαμπόν, μανιτάρια και τυρί cottage
Μερίδες: 3 Δυσκολία: εύκολο
Υλικά συνταγής
Για τη ζύμη
350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
235 ml νερό
10 γρ. αλάτι
Για το πεϊνιρλι
225 γρ. τυρί cottage
μερικές φέτες μπέικον
μανιτάρια κομμένα σε λωρίδες
λίγο βούτυρο
λίγο κέτσαπ η σάλτσα ντομάτας
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
μερικά φύλλα ρόκας
Εκτέλεση συνταγής
Ζυμώνετε τα υλικά της ζύμης για περίπου 10′. Βάετε τη ζύμη μέσα σε ένα μπολ και κλείνετε με ελαστική μεμβράνη. Αφήνετε να φουσκώσει για 15′ – 60′, ανάλογα το διαθέσιμο χρόνο σας.
Χωρίζετε τη ζύμη και σχηματίζετε μακρόστενα πεινιρλί. Δεν χρησιμοποιείτε πλάστη παρά μόνο τα χέρια σας ώστε η ζύμη μας να παραμείνει αφράτη!
Προθερμαίνετε το φούρνο και το ταψί που θα χρησιμοποιήσετε στους 250° C (στη λειτουργία πάνω και κάτω αντίσταση).
Τοποθετείτε τα υλικά της γέμισης στο πεινιρλί και ψήνετε μέχρι η ζύμη να είναι τραγανή. Σερβίρετε προσθέτοντας βούτυρο και ρόκα.
Πηγή: icookgreek.com
ολες οι ειδησεις
- Eurojackpot: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη κλήρωση των 115 εκατ. ευρώ – Μέχρι τις 19:00 η κατάθεση δελτίων για το έπαθλο ρεκόρ
- Άμστερνταμ: Μέτρα για τον περιορισμό του υπερτουρισμού – Απαγορεύει να χτιστούν νέα ξενοδοχεία
- ΠΟΥ: Ανησυχία για τη μετάδοση της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους
- Σίφνος: Κορυφαίος ελληνικός γαστρονομικός προορισμός, σύμφωνα με το Conde Nast Traveler και το National Geographic
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr