current views are: 7

6 Φεβρουαρίου 2020
Δημοσίευση03:30

Πεϊνιρλί με καπνιστό ζαμπόν, μανιτάρια και τυρί cottage

Μερίδες: 3 Δυσκολία: εύκολο

Δημοσίευση 03:30’

Μερίδες: 3 Δυσκολία: εύκολο

Υλικά συνταγής

Για τη ζύμη

350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
235 ml νερό
10 γρ. αλάτι

Για το πεϊνιρλι

225 γρ. τυρί cottage
μερικές φέτες μπέικον
μανιτάρια κομμένα σε λωρίδες
λίγο βούτυρο
λίγο κέτσαπ η σάλτσα ντομάτας
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
μερικά φύλλα ρόκας

Εκτέλεση συνταγής

Ζυμώνετε τα υλικά της ζύμης για περίπου 10′. Βάετε τη ζύμη μέσα σε ένα μπολ και κλείνετε με ελαστική μεμβράνη. Αφήνετε να φουσκώσει για 15′ – 60′, ανάλογα το διαθέσιμο χρόνο σας.

Χωρίζετε τη ζύμη και σχηματίζετε μακρόστενα πεινιρλί. Δεν χρησιμοποιείτε πλάστη παρά μόνο τα χέρια σας ώστε η ζύμη μας να παραμείνει αφράτη!

Προθερμαίνετε το φούρνο και το ταψί που θα χρησιμοποιήσετε στους 250° C (στη λειτουργία πάνω και κάτω αντίσταση).
Τοποθετείτε τα υλικά της γέμισης στο πεινιρλί και ψήνετε μέχρι η ζύμη να είναι τραγανή. Σερβίρετε προσθέτοντας βούτυρο και ρόκα.

Πηγή: icookgreek.com


σχετικα αρθρα