Ομελέτα φούρνου με πατάτες
Μερίδες: 6 Δυσκολία: μέτριο
Υλικά συνταγής
500 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
300 γρ. γραβιέρα κομμένη σε φέτες
4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
8 αυγά
200 ml κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση συνταγής
Βράζετε τις πατάτες 10′ σε αλατισμένο νερό και τις στραγγίζετε. Βουτυρώνετε ένα ταψί και λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι και το σοτάρετε ελαφρά.
Βγάζετε το κρεμμύδι με τρυπητή κουτάλα και προσθέτετε στο τηγάνι τις πατάτες. Τις αφήνετε να σοταριστούν ελαφρά 2-3′ γυρίζοντας τις προσεκτικά για να μη λιώσουν.
Τοποθετίτε στο ταψάκι τις πατάτες σε στρώσεις, σκορπίζετε λίγο κρεμμύδι και κατόπιν απλώνετε τη γραβιέρα. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος ή το εβαπορέ με τα αυγά, αλατοπίπερο και το μαϊντανό. Περιχύνετε με το μείγμα το περιεχόμενο του ταψιού και αφήνετε να σταθεί 15′-20′. Ψήνετε την ομελέτα στο φούρνο στους 180° – 200° C στον αέρα 40′-45′.
Πηγή: icookgreek.com
ολες οι ειδησεις
- Αποκάλυψη-βόμβα για την Κέιτ Μίντλετον: Από ποια μορφή καρκίνου πάσχει η πριγκίπισσα της Ουαλίας
- Δήμος Αθηναίων: Κλείνει 12 παιδικές χαρές για λόγους ασφαλείας – Αιχμές κατά Μπακογιάννη
- «Αδιάκριτος» επιβάτης φωτογράφισε τον Αλέξη Τσίπρα σε πτήση – Το rebranding που μελετούσε στο αεροπλάνο
- Hot η Αλεξάνδρα Παναγιώταρου: Νυχτοπερπατήματα με αβυσσαλέο ντεκολτέ!
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr