Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ριζότο με μανιτάρια και ζωμό κοτόπουλου

Δημοσίευση 6 Νοεμβρίου 2019, 03:00 / Ανανεώθηκε 5 Νοεμβρίου 2019, 14:44
Ριζότο με μανιτάρια και ζωμό κοτόπουλου
Facebook Twitter Whatsapp

Λαχταριστό και ελαφρύ το ριζότο με τα μανιτάρια αποκτάει πλούσια γεύση από το ζωμό κοτόπουλου.

Υλικά

• 300 γρ. μανιτάρια (ότι είδος σας αρέσει) κομμένα σε φετάκια

• 60 γρ. βούτυρο

• 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

• 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες

• 220 γρ. ρύζι μακρύκοκκο ή μπασμάτι

• 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζεστό ζωμό κοτόπουλου

• 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

• 130 γρ. παρμεζάνα σε φλούδες ή φρεσκοτριμμένη

• αλάτι • πιπέρι


Εκτέλεση

  • Ζεσταίνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν (5΄ περίπου). Προσθέτετε τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα 5΄-6΄. Κατόπιν ρίχνετε το ρύζι και ανακατεύετε 2΄-3΄.
  • Ρίχνετε ½ φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου και σιγοβράζετε μέχρι να απορροφηθεί.
  • Κατόπιν προσθέτετε τον υπόλοιπο ζωμό σε δυο-τρεις δόσεις και βράζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθεί και αυτός. Αποσύρετε από τη φωτιά.
  • Προσθέτετε τέλος το μαϊντανό, την παρμεζάνα και λίγο αλατοπίπερο και ανακατεύετε. Σερβίρετε το ριζότο αμέσως.

Συμβουλή

Ενισχύσετε την επιπλέον αν θέλετε με ένα κομματάκι φρέσκο βούτυρο που θα προσθέσετε στο τέλος, κατά το κατέβασμα του φαγητού απ' τη φωτιά.

Πηγή: icookgreek.com