current views are: 1

29 Αυγούστου 2019
Δημοσίευση00:30

Κοτόπουλο με κρεμμυδάκια και πατάτες στο φούρνο

Προετοιμασία: 30 λεπτά Ψήσιμο: 1 ώρα Μερίδες: 4 Δυσκολία: εύκολοΈνα ακόμα κλασικό πιάτο της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, που είναι σχετικά ευέλικτο και όχι ιδιαιτέρως απαιτητικό

Δημοσίευση 00:30’
αρθρο-newpost

Προετοιμασία: 30 λεπτά Ψήσιμο: 1 ώρα Μερίδες: 4 Δυσκολία: εύκολοΈνα ακόμα κλασικό πιάτο της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, που είναι σχετικά ευέλικτο και όχι ιδιαιτέρως απαιτητικό

Υλικά συνταγής

κοτόπουλο: 1 μέτριο, κομμένο σε μερίδες
πατάτες: 1 1/2 κιλό
κρεμμυδάκια στιφάδου: 350 γρ.
λάδι: 1 κούπα
ρίγανη ή θυμάρι: 1 κουταλιά της σούπας
λεμόνι: 1, ο χυμός
αλάτι, πιπέρι: όσο θέλετε
 
Εκτέλεση συνταγής

Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο, το αλείφετε με το λεμόνι και το βάζετε στο ταψί.

Καθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε μεγάλα κομμάτια, τις αλατοπιπερώνετε και τις βάζετε στο ταψί μαζί με το κοτόπουλο. Καθαρίζετε και τα κρεμμυδάκια και τα βάζετε και αυτά ανάμεσα στις πατάτες. Ρίχνετε από πάνω το λάδι, τη ρίγανη ή το θυμάρι και το λεμόνι, σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο ή αντικολλητικό χαρτί και το βάζετε στο φούρνο.

Ψήνετε το φαγητό σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα τουλάχιστον και όταν το φαγητό κοντεύει να γίνει βγάζετε το αλουμινόχαρτο ώστε να ροδοκοκκινίσει. Αν χρειάζεται, προς το τέλος προσθέτετε λίγο νερό.
 
Συμβουλή

Μπορείτε να ενισχύσετε γευστικά τη σάλτσα προσθέτοντας και μουστάρδα στο ζουμί του ταψιού.

Mix & Match

Ένα ακόμα κλασικό πιάτο της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, που είναι σχετικά ευέλικτο και όχι ιδιαιτέρως απαιτητικό. Διαλέξτε ένα λευκό κρασί του περσινού τρύγου, από την ποικιλία Ρομπόλα, Σαββατιανό ή Μοσχοφίλερο, κρυώστε το στους 7 βαθμούς και απολαύστε το.

Απολαύστε με

Λευκό κρασί

Πηγή: icookgreek.com


σχετικα αρθρα