Τσιπούρα στο φούρνο με λεμόνια και μυρωδικά
Μερίδες: 4 Δυσκολία: μέτριο
Υλικά συνταγής
τσιπούρα: 1 μεγάλη, περίπου 1,5 κιλό
σέλινο: 2 κλωναράκια με τα φύλλα του
μαϊντανός: 4-5 κλωναράκια
σκόρδο: 2 σκελίδες σε φέτες
κόλιανδρος ξερός: 1 κουταλάκι του γλυκού
θυμάρι: 1 κουταλάκι του γλυκού, ξερό
πιπέρι καγιέν: λίγο, τριμμένο
ελαιόλαδο: 7-8 κουταλιές της σούπας
μοσχολέμονα: 3
κίτρινο λεμόνι: 1
χυμός από 1 λεμόνι ή μοσχολέμονο
αλάτι
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
λευκό ξηρό κρασί: 150 ml
Εκτέλεση συνταγής
Πλένετε και καθαρίζετε την τσιπούρα αφαιρώντας τα λέπια, τα βράγχια και τα εντόσθια. Την αλατοπιπερώνετε εξωτερικά και στην κοιλιά και βάζετε μέσα στην κοιλιά το σκόρδο, το μαϊντανό και το σέλινο. Κάνετε δύο σχισμές στο ψάρι για να ψηθεί καλύτερα. Κόβετε τα μοσχολέμονα και το λεμόνι σε λεπτές ροδέλες.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Λαδώνετε ελαφρά ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος και βάζετε μέσα το ψάρι. Από πάνω του και δίπλα του τοποθετείτε τις ροδέλες των λεμονιών. Σε ένα μπολ χτυπάτε το λάδι με το θυμάρι, το πιπέρι καγιέν, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και το κρασί.
Περιχύνετε το ψάρι με το μείγμα του λαδολέμονου, το πασπαλίζετε με τον κόλιανδρο και σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε την τσιπούρα στο φούρνο 30΄-45΄, ανάλογα με το μέγεθός της. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και αφήνετε το ψάρι να πάρει χρώμα.
Πηγή: icookgreek.com
ολες οι ειδησεις
- Πώς θα επηρεάσει η κλιματική αλλαγή το ελληνικό καλοκαίρι – «Θα γίνουμε Σαχάρα;» απαντούν οι ειδικοί
- Μια στις δυο γυναίκες αντιμετωπίζει προκαταλήψεις λόγω φύλου στην επαγγελματική της πορεία – Τι αποκαλύπτει έρευνα του ΕΒΕΑ
- Πειραιάς: To ανώνυμο τηλεφώνημα που «κάρφωσε» τον αστυνομικό-μαστροπό – Όλο το παρασκήνιο πίσω από τη σύλληψη
- Πολιτικές αναταράξεις στη ΝΔ: Δυσπιστία προς την κυβέρνηση και ενδείξεις αλλαγής πολιτικού κλίματος
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr