current views are: 3

22 Αυγούστου 2019
Δημοσίευση01:30

Τσιπούρα στο φούρνο με λεμόνια και μυρωδικά

Μερίδες: 4 Δυσκολία: μέτριο

Δημοσίευση 01:30’
αρθρο-newpost

Μερίδες: 4 Δυσκολία: μέτριο

Υλικά συνταγής

τσιπούρα: 1 μεγάλη, περίπου 1,5 κιλό
σέλινο: 2 κλωναράκια με τα φύλλα του
μαϊντανός: 4-5 κλωναράκια
σκόρδο: 2 σκελίδες σε φέτες
κόλιανδρος ξερός: 1 κουταλάκι του γλυκού
θυμάρι: 1 κουταλάκι του γλυκού, ξερό
πιπέρι καγιέν: λίγο, τριμμένο
ελαιόλαδο: 7-8 κουταλιές της σούπας
μοσχολέμονα: 3
κίτρινο λεμόνι: 1
χυμός από 1 λεμόνι ή μοσχολέμονο
αλάτι
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
λευκό ξηρό κρασί: 150 ml
 
Εκτέλεση συνταγής

Πλένετε και καθαρίζετε την τσιπούρα αφαιρώντας τα λέπια, τα βράγχια και τα εντόσθια. Την αλατοπιπερώνετε εξωτερικά και στην κοιλιά και βάζετε μέσα στην κοιλιά το σκόρδο, το μαϊντανό και το σέλινο. Κάνετε δύο σχισμές στο ψάρι για να ψηθεί καλύτερα. Κόβετε τα μοσχολέμονα και το λεμόνι σε λεπτές ροδέλες.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Λαδώνετε ελαφρά ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος και βάζετε μέσα το ψάρι. Από πάνω του και δίπλα του τοποθετείτε τις ροδέλες των λεμονιών. Σε ένα μπολ χτυπάτε το λάδι με το θυμάρι, το πιπέρι καγιέν, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και το κρασί.

Περιχύνετε το ψάρι με το μείγμα του λαδολέμονου, το πασπαλίζετε με τον κόλιανδρο και σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε την τσιπούρα στο φούρνο 30΄-45΄, ανάλογα με το μέγεθός της. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και αφήνετε το ψάρι να πάρει χρώμα.
 
Πηγή: icookgreek.com


σχετικα αρθρα