current views are: 1

5 Ιουνίου 2019
Δημοσίευση15:24

Μελιτζάνες ρολάκια με κιμά

Προετοιμασία: 1 ώρα Αναμονή: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 1 ώρα Μερίδες: 6 Δυσκολία: μέτριο

 

Δημοσίευση 15:24’
αρθρο-newpost

Προετοιμασία: 1 ώρα Αναμονή: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 1 ώρα Μερίδες: 6 Δυσκολία: μέτριο

 

Υλικά συνταγής

μελιτζάνες: 6 μεγάλες
κιμάς μοσχαρίσιος: 400 γρ.
ελαιόλαδο: 2/3 του φλιτζανιού του τσαγιού
κεφαλογραβιέρα: 250 γρ. τριμμένη σε λεπτό τρίφτη
κρεμμύδι: 1 ψιλοκομμένο
σκόρδο: 3 σκελίδες, ψιλοκομμένες
μαϊντανός: 2-3 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος
γιαούρτι στραγγιστό: 1 φλιτζάνι του τσαγιού
ντομάτες: 2 ώριμες, σφιχτές
αλάτι: λίγο
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
ζάχαρη: λίγη (προαιρετικά)
πάπρικα ή κόκκινο πιπέρι: για το σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζετε τις μελιτζάνες και τις κόβετε σε φέτες. Πασπαλίζετε τις φέτες μελιτζάνας με αλάτι και τις αφήνετε σε σουρωτήρι για 20’ να ξεπικρίσουν. Τις ξεπλένετε και τις στραγγίζετε καλά.

Ζεσταίνετε ½ φλιτζάνι του τσαγιού λάδι και τηγανίζετε τις μελιτζάνες. Τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί. Ετοιμάζετε το μείγμα του κιμά ως εξής: Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε τον κιμά μαζί με το σκόρδο και το κρεμμύδι.

Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες και τις ψιλοκόβετε, αφού αφαιρέσετε τους σπόρους και τα υγρά τους. Τις ρίχνετε στον κιμά μαζί με αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη (προαιρετικά) και σιγοβράζετε για 30’ – 35’, μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά. Προσθέτετε το μαϊντανό και τη μισή κεφαλογραβιέρα.

Τοποθετείτε μια μια τις φέτες μελιτζάνας σε πιάτο. Απλώνετε στην κάθε φέτα μία γεμάτη κουταλιά κιμά και σκορπίζετε λίγο τυρί. Τυλίγετε σε ρολό και το συγκρατείτε με οδοντογλυφίδες. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Τοποθετείτε τα ρολάκια σε ταψί ή πυρίμαχο σκεύος. Από πάνω πασπαλίζετε με την υπόλοιπη κεφαλογραβιέρα και ψήνετε τα ρολάκια στους 200 °C για 10’. Τα βγάζετε και, όπως είναι ζεστά, απλώνετε πάνω τους μια καλή στρώση γιαουρτιού. Πασπαλίζετε με πάπρικα ή κοκκινοπίπερο και τα σερβίρετε.

Mix & Match

Ένα δυνατό κόκκινο κρασί για ένα εξίσου δυνατό πιάτο. Ένα παλαιωμένο Syrah, με το βαθυκόκκινο ζεστό χρώμα και το χαρμάνι πικάντικων, μπαχαρικών αρωμάτων, ταιριάζει άψογα με τις μελιτζάνες. Ο πλούτος της γεύσης του πιάτου παίζει ανταγωνιστικά με την πληρότητα της γεύσης που προσφέρει αυτό το κρασί.

Απολαύστε με
Κόκκινο κρασί

Πηγή: icookgreek.com


σχετικα αρθρα