Σουφλέ με γραβιέρα και παρμεζάνα
Με το ίδιο μείγμα μπορείτε να φτιάξετε είτε ένα μεγάλο είτε μικρότερα, ατομικά σουφλεδάκια.
Με το ίδιο μείγμα μπορείτε να φτιάξετε είτε ένα μεγάλο είτε μικρότερα, ατομικά σουφλεδάκια.
Υλικά συνταγής
βούτυρο: 40 γρ.
αλεύρι για όλες τις χρήσεις: 40 γρ.
γάλα: 250 γρ.
αλάτι, πιπέρι: λίγο
μουστάρδα σε σκόνη: 1 κουταλάκι του γλυκού
αυγά: 4, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
γραβιέρα τριμμένη: 50 γρ.
παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη: 25 γρ.
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190° C και βουτυρώνετε μια φόρμα για σουφλέ ή ατομικά φορμάκια. Ανακατεύετε το βούτυρο, το αλεύρι και το γάλα σε κατσαρολάκι στη φωτιά μέχρι να δέσουν. Προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι και τη μουστάρδα και ανακατεύετε πάλι. Αφήνετε το κρεμώδες μείγμα να κρυώσει για 10’.
Χτυπάτε τους κρόκους και προσθέτετε τα τριμμένα τυριά. Ρίχνετε το μείγμα τυριών-κρόκων στο προηγούμενο μείγμα βουτύρου-αλευριού και ανακατεύετε καλά.
Χτυπάτε τα ασπράδια με λίγο αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα. Την ενσωματώνετε κι αυτή με απαλές κυκλικές κινήσεις στο μείγμα σας και το ρίχνετε όλο μαζί στην πυρίμαχη φόρμα σας ή το μοιράζετε σε ατομικά φορμάκια. Ψήνετε για 35’ μέχρι να φουσκώσει. Σερβίρετε αμέσως.
Δείτε επίσης: Ζαμπονοτυρόπιτα σουφλέ με σφολιάτα
ολες οι ειδησεις
- Αποκάλυψη-βόμβα για την Κέιτ Μίντλετον: Από ποια μορφή καρκίνου πάσχει η πριγκίπισσα της Ουαλίας
- Δήμος Αθηναίων: Κλείνει 12 παιδικές χαρές για λόγους ασφαλείας – Αιχμές κατά Μπακογιάννη
- «Αδιάκριτος» επιβάτης φωτογράφισε τον Αλέξη Τσίπρα σε πτήση – Το rebranding που μελετούσε στο αεροπλάνο
- Hot η Αλεξάνδρα Παναγιώταρου: Νυχτοπερπατήματα με αβυσσαλέο ντεκολτέ!
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr