current views are: 1

6 Μαρτίου 2019
Δημοσίευση13:06

Σουφλέ με γραβιέρα και παρμεζάνα

Με το ίδιο μείγμα μπορείτε να φτιάξετε είτε ένα μεγάλο είτε μικρότερα, ατομικά σουφλεδάκια.

Δημοσίευση 13:06’
αρθρο-newpost

Με το ίδιο μείγμα μπορείτε να φτιάξετε είτε ένα μεγάλο είτε μικρότερα, ατομικά σουφλεδάκια.

Υλικά συνταγής

βούτυρο: 40 γρ.
αλεύρι για όλες τις χρήσεις: 40 γρ.
γάλα: 250 γρ.
αλάτι, πιπέρι: λίγο
μουστάρδα σε σκόνη: 1 κουταλάκι του γλυκού
αυγά: 4, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
γραβιέρα τριμμένη: 50 γρ.
παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη: 25 γρ.
 
Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190° C και βουτυρώνετε μια φόρμα για σουφλέ ή ατομικά φορμάκια. Ανακατεύετε το βούτυρο, το αλεύρι και το γάλα σε κατσαρολάκι στη φωτιά μέχρι να δέσουν. Προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι και τη μουστάρδα και ανακατεύετε πάλι. Αφήνετε το κρεμώδες μείγμα να κρυώσει για 10’.

Χτυπάτε τους κρόκους και προσθέτετε τα τριμμένα τυριά. Ρίχνετε το μείγμα τυριών-κρόκων στο προηγούμενο μείγμα βουτύρου-αλευριού και ανακατεύετε καλά.

Χτυπάτε τα ασπράδια με λίγο αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα. Την ενσωματώνετε κι αυτή με απαλές κυκλικές κινήσεις στο μείγμα σας και το ρίχνετε όλο μαζί στην πυρίμαχη φόρμα σας ή το μοιράζετε σε ατομικά φορμάκια. Ψήνετε για 35’ μέχρι να φουσκώσει. Σερβίρετε αμέσως.
 
Δείτε επίσης: Ζαμπονοτυρόπιτα σουφλέ με σφολιάτα


σχετικα αρθρα