current views are: 2

3 Μαρτίου 2019
Δημοσίευση10:40

Ρολό πιπεράτο της Αποκριάς

Ψητό κρέας με πιπέρια, γεμιστό με τυρί και μανιτάρια. Απολαύστε το με μικρής παλαίωσης Merlot, με απαλή βουτυρένια αίσθηση, αλλά και με χαρμάνια της εν λόγω ποικιλίας με Cabernet, Syrah ή Ξινόμαυρο.

Δημοσίευση 10:40’
αρθρο-newpost

Ψητό κρέας με πιπέρια, γεμιστό με τυρί και μανιτάρια. Απολαύστε το με μικρής παλαίωσης Merlot, με απαλή βουτυρένια αίσθηση, αλλά και με χαρμάνια της εν λόγω ποικιλίας με Cabernet, Syrah ή Ξινόμαυρο.

Υλικά συνταγής

μοσχαρίσιο κιλότο ή τρανς: 1½ κιλό, κομμένο σε μια ορθογώνια φέτα
σκόρδο: 3 σκελίδες ψιλοκομμένες
μουστάρδα απαλή: 1 κουταλιά της σούπας
κεφαλογραβιέρα: 250 γρ.
μανιτάρια: 200 γρ. ψιλοκομμένα, σοταρισμένα σε λίγο βούτυρο
μπέικον: σε φέτες 150 γρ.
ελαιόλαδο: 6 κουταλιές της σούπας
κρεμμύδι: 1 ψιλοκομμένο
λευκό ξηρό κρασί: 100 ml
ροζ και πράσινο πιπέρι σε κόκκους: 1½ κουταλιά της σούπας
θυμάρι ξερό: λίγο, τριμμένο
αλάτι, πιπέρι: όσο θέλετε
 
Εκτέλεση συνταγής

Χτυπάτε ελαφρά το κρέας με σφυράκι για να πλατύνει και το αλατοπιπερώνετε καλά. Σκορπίζετε το σκόρδο και αλείφετε τη μουστάρδα στη μια πλευρά του κρέατος. Κόβετε το τυρί σε λεπτές φέτες και τις απλώνετε σε μια στρώση.
Από πάνω σκορπίζετε τα μανιτάρια και κατόπιν τις φέτες του μπέικον. Τυλίγετε το κρέας σε ρολό και το δένετε σφιχτά με σπάγκο.

Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και ροδίζετε το κρέας, αφού το αλατοπιπερώσετε και εξωτερικά.
Προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε ελαφρά. Σβήνετε με το κρασί και ρίχνετε το ροζ και πράσινο πιπέρι και το θυμάρι. Μαγειρεύετε για 10’ και κατόπιν μεταφέρετε το ρολό σε βαθύ ταψί με τη σάλτσα του.

Σκεπάζετε το φαγητό με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε για 1 ώρα και 30΄ στους 180-200°C μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Σερβίρετε το ρολό κομμένο σε φέτες.

Δείτε επίσης: Αρνάκι ρολό γεμιστό


σχετικα αρθρα