Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Κανελόνια με σπανάκι, ανθότυρο και μπλε τυρί

Δημοσίευση 12 Φεβρουαρίου 2019, 18:03 / Ανανεώθηκε 12 Φεβρουαρίου 2019, 18:03
Κανελόνια με σπανάκι, ανθότυρο και μπλε τυρί
Facebook Twitter Whatsapp

Πεντανόστιμο πιάτο ζυμαρικών

Υλικά συνταγής

18 κανελόνια
500 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
50 γρ. βούτυρο
230 γρ. ανθότυρο κομματισμένο
100 γρ. μπλε τυρί λιωμένο με πιρούνι
1 κουταλιά σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
1 φλιτζάνι τσαγιού σάλτσα ντομάτας έτοιμη ή σπιτική
5 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
2 φλιτζάνια τσαγιού μπεσαμέλ έτοιμη ή σπιτική
αλάτι, πιπέρι
 
Εκτέλεση συνταγής

Λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε το σπανάκι. Ανακατεύετε 6΄-7΄ για να απορροφηθούν τα υγρά και αποσύρετε το σκεύος από την εστία. Ρίχνετε μέσα το μπλε τυρί, 1 φλιτζάνι από την μπεσαμέλ, το μισό ανθότυρο, τον άνηθο και αλατοπιπερώνετε.

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά, τα προσθέτετε στο μείγμα με το σπανάκι, ανακατεύετε και αφήνετε στη άκρη να κρυώσει. Βράζετε τα κανελόνια στην κατσαρόλα σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Κατόπιν τα στραγγίζετε προσεκτικά και τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν. (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανελόνια που δεν χρειάζονται βράσιμο και τα γεμίζετε κατευθείαν).

Γεμίζετε τα κανελόνια με το μείγμα από σπανάκι. Σε πυρίμαχο σκεύος απλώνετε με ένα κουτάλι λίγη από την υπόλοιπη σάλτσα μπεσαμέλ. Βάζετε σε μία στρώση τα γεμιστά κανελόνια και τα περιχύνετε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ και τη  σάλτσα ντομάτας, ανακατεμένη με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί. Ψήνετε το φαγητό 40΄-45΄, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια.

Δείτε ακόμη: Λαζάνια με κιμά, μανιτάρια και τυριά