Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Τηγανιά με πατάτες, λουκάνικα και μανιτάρια

Δημοσίευση 7 Ιανουαρίου 2019, 13:00 / Ανανεώθηκε 7 Ιανουαρίου 2019, 13:14
Τηγανιά με πατάτες, λουκάνικα και μανιτάρια
Facebook Twitter Whatsapp

Χειμωνιάτικος μεζές για κρασί και μπίρα.

Υλικά συνταγής

λουκάνικα χωριάτικα : 2-3 μεσαίου μεγέθους
πατάτες: 400 γρ., καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
μανιτάρια: 300 γρ., μικρά
κρεμμύδι: 1 ψιλοκομμένο
σέλινο: 1 κλωνάρι, ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο: 3 κουταλιές της σούπας
σκόρδο: 1 σκελίδα, ψιλοκομμένη
κύμινο: 1/2 κουταλάκι του γλυκού
κρασί λευκό: 200 ml
ρίγανη: λίγη
αλάτι, πιπέρι
 
Εκτέλεση συνταγής

Βράζετε τους κύβους πατάτας σε αλατισμένο νερό για 10΄ και τους στραγγίζετε. Κόβετε τα λουκάνικα σε ροδέλες ή κομματάκια.

Ζεσταίνετε σε βαθύ, μεγάλο τηγάνι 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και τηγανίζετε τα λουκάνικα και τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν χρώμα και να φύγουν τα πολλά υγρά. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα από το τηγάνι και προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι.

Μόλις ζεσταθεί ρίχνετε το κρεμμύδι και το σέλινο και σοτάρετε για 3΄.Προσθέτετε τις πατάτες, το σκόρδο, το πιπέρι και το κύμινο και ανακατεύετε για 1΄-2΄. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τη ρίγανη. Μαγειρεύετε για 10΄-12΄ μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

Ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα το λουκάνικα και τα μανιτάρια και τα ανακατεύετε για 4’-5’ όλα μαζί.

Δείτε ακόμη: Τηγανιά χοιρινή με πράσα και κεφαλογραβιέρα