Υλικά συνταγής
- 360 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 250 ml νερό
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 1 ½ κουταλιά της σούπας ζελατίνη (σκόνη)
- λίγη βανίλια
Εκτέλεση συνταγής
1. Ζεσταίνετε το νερό σε μπρίκι, ρίχνετε μέσα τη ζελατίνη και αφήνετε να σταθεί για λίγα λεπτά. Τοποθετείτε το μπρίκι σε μεγαλύτερη κατσαρόλα με νερό που βράζει (μπεν μαρί) και ανακατεύετε το μείγμα για να διαλυθεί καλά η ζελατίνη.
2. Ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα, το γιαούρτι, τη βανίλια και το μείγμα της ζελατίνης στο σκεύος που προορίζετε για το παγωτό σας και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν. Αφήνετε το μείγμα στην κατάψυξη για αρκετές ώρες (7-8), χτυπώντας το ξανά με το μίξερ δύο τρεις φορές στο διάστημα αυτό για να γίνει πιο αφράτο και να μην κάνει κρυσταλλιάσει.
3. Την τελευταία φορά ενσωματώνετε στο μείγμα παγωτού και την κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί. Βάζετε το παγωτό και πάλι στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει. Για το σερβίρισμα, αν θέλετε, χρησιμοποιείτε φυλλαράκια δυόσμου ή περιχύνετε με μέλι και πασπαλίζετε με καρύδια.
ολες οι ειδησεις
- Αποκάλυψη-βόμβα για την Κέιτ Μίντλετον: Από ποια μορφή καρκίνου πάσχει η πριγκίπισσα της Ουαλίας
- Δήμος Αθηναίων: Κλείνει 12 παιδικές χαρές για λόγους ασφαλείας – Αιχμές κατά Μπακογιάννη
- «Αδιάκριτος» επιβάτης φωτογράφισε τον Αλέξη Τσίπρα σε πτήση – Το rebranding που μελετούσε στο αεροπλάνο
- Hot η Αλεξάνδρα Παναγιώταρου: Νυχτοπερπατήματα με αβυσσαλέο ντεκολτέ!
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr