Υλικά συνταγής
- 250 γρ. κουβερτούρα
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο φρέσκο
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού καρυδόψιχα χοντροκομμένη
- 1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ ρούμι
- 1/2 – 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 2/3 φλιτζανιού τσαγιού κακάο κοσκινισμένο
- λίγη βανίλια σε σκόνη
Εκτέλεση συνταγής
- Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί (μικρό σκεύος μέσα σε μεγαλύτερο με νερό που βράζει, για να μην καεί η σοκολάτα). Προσθέτετε το βούτυρο σε κομματάκια, ανακατεύετε να αναμειχθεί καλά και αποσύρετε απ’ τη φωτιά.
- Προσθέτετε στο μείγμα της σοκολάτας τα χονδροκομμένα καρύδια, την άχνη, τη βανίλια και το ρούμι. Ανακατεύετε καλά το μείγμα και το αφήνετε 1 1/2 με 2 ώρες στο ψυγείο να πήξει τόσο, ώστε να πλάθεται.
- Βγάζετε το μείγμα και το πλάθετε σε μπαλάκια. Κάθε μπαλάκι το περνάτε από το κακάο, που έχετε ρίξει σε ένα πιάτο και το βάζετε σε χάρτινη θήκη για τρουφάκια. Αφήνετε λίγο ακόμη στο ψυγείο και έπειτα τα κοκολατάκια είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
Πηγή: icookgreek.com.
ολες οι ειδησεις
- Αποκάλυψη-βόμβα για την Κέιτ Μίντλετον: Από ποια μορφή καρκίνου πάσχει η πριγκίπισσα της Ουαλίας
- Δήμος Αθηναίων: Κλείνει 12 παιδικές χαρές για λόγους ασφαλείας – Αιχμές κατά Μπακογιάννη
- «Αδιάκριτος» επιβάτης φωτογράφισε τον Αλέξη Τσίπρα σε πτήση – Το rebranding που μελετούσε στο αεροπλάνο
- Hot η Αλεξάνδρα Παναγιώταρου: Νυχτοπερπατήματα με αβυσσαλέο ντεκολτέ!
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr