Δυσκολία: Μέτριο
Υλικά συνταγής
Για 35 μπισκότα
αλεύρι για όλες τις χρήσεις: 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
μπέικιν πάουντερ: 2 κουταλάκια του γλυκού
σόδα: 1/2 κουταλάκι του γλυκού
αλάτι: 1/2 κουταλάκι του γλυκού
βούτυρο: 1 φλιτζάνι του τσαγιού και λίγο επιπλέον για το άλειμμα
ζάχαρη ξανθή: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
αυγό: 1
μπανάνα: 1 λιωμένη στο μπλέντερ
βανίλια σκόνη: 1/2 κουταλάκι του γλυκού
κουβερτούρα: 1 φλιτζάνι, σε σταγόνες ή σπασμένη σε κομματάκια
Εκτέλεση συνταγής
Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη σόδα. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει. Συνεχίζετε το χτύπημα και προσθέτετε τη βανίλια, το αυγό και τέλος τη λιωμένη μπανάνα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C.
Ανακατεύετε το μείγμα του βουτύρου με το μείγμα του αλευριού και στη συνέχεια με τα κομματάκια της σοκολάτας. Δουλεύετε τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα σφιχτό μείγμα.
Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνετε λίγη λίγη τη ζύμη και την τοποθετείτε σε ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας αρκετή απόσταση ανάμεσα στα μπισκότα.
Τα ψήνετε 12′-15′ και τα αφήνετε να κρυώσουν, προτού τα καταναλώσετε.
Πηγή: icookgreek.com
ολες οι ειδησεις
- Έκτακτο δώρο Πάσχα – Ποιοι παίρνουν 350 ευρώ
- Έρχεται νέα αλλαγή στο Instagram – Τι αλλάζει στην αποστολή φωτογραφιών
- ΠΑΜ! Ήταν δίκαιο έγινε πράξη – Η «Σκορπιός είναι για σένα» επέστρεψε (Βίντεο)
- Μελισσανίδης: «Να λατρεύετε και προστατεύετε την ΑΕΚ και στα 1000 χρόνια της – Γειά σου ΑΕΚάρα μου!»
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr