ΓΛΥΚΟ

Γλυκό του κουταλιού με δαμάσκηνα

Δημοσίευση 13 Ιανουαρίου 2020, 01:00 / Ανανεώθηκε 18 ώρες
Γλυκό του κουταλιού με δαμάσκηνα
Facebook Twitter Whatsapp

Συνταγή για γλυκό του κουταλιού με δαμάσκηνα

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού μαύρο ρούμι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια σε σκόνη
  • μερικά φυλλαράκια αρμπαρόριζα
  • 50 γρ. κουκουνάρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ρίχνετε τα δαμάσκηνα σε κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη. Τα αφήνετε έτσι για 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια τα βάζετε να βράσουν μαζί με το νερό για 30'-40' ανακατεύοντας τακτικά.
  2. Μόλις δείτε ότι το γλυκό έχει δέσεις, προσθέτετε το ρούμι και το κουκουνάρι (αν βάλετε). Ανακατεύετε ξανά και αποσύρετε απ' τη φωτιά. Φυλάτε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα, προσθέτοντας σε κάθε βάζο από ένα-δυο φυλλαράκια αρμπαρόριζα.

Πηγή: icookgreek.com.