Υλικά συνταγής
250 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες ή φλούδες
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
250 γρ. θρυμματισμένα μπισκότα ή βάφλες (ξηρές)
26 κερασάκια Maraschino (στραγγισμένα)
κακάκο για την επικάλυψη
Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά λιώνετε τη σοκολάτα με το ζαχαρούχο γάλα ανακατεύοντάς τη συνεχώς. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το θρυματισμένο μπισκότο. Ανακατεύετε να καλυφθεί πλήρως από σοκολάτα. Αφήνετε για 5′ το μείγμα να κρυώσει.
Στη συνέχεια πλάθετε μπαλάκια χρησιμοποιώντας για το καθένα περίπου 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας από το μείγμα. Πιέζετε στο κέντρο κάθε μπαλίτσας από ένα κερασάκι και ξανακλείνετε με το χέρι δίνοντας και πάλι σχήμα στρογγυλό.
Κυλάτε τις μπαλίστες σε κακάο σκόνη και τις μεταφέρετε τα σοκολατάκια σε επίπεδη επιφάνεια ή δίσκο στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Αφήστε να κρυώσουν τελείως πριν τα σερβίρετε.
Πηγή: icookgreek.com
ολες οι ειδησεις
- Μακελειό στη Μόσχα: Οι εκκλήσεις στα social media για 95 αγνοούμενους – 500 σφαίρες βρέθηκαν στο χώρο
- ΑΑΔΕ: Έρχεται η Εφορία των ακινήτων στις 8 Απριλίου
- Ζωγράφου: Διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο όπου στεγάζεται υπηρεσία του Κτηματολογίου
- Η ώρα του βασιλιά: Ο Κάρολος θα απευθύνει σήμερα διάγγελμα – Το δώρο έκπληξη στην Καμίλα
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr