Υλικά συνταγής
8 φέτες μαλακό ψωμί του τοστ
2 αυγά χτυπημένα σε 1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
2-3 κουταλιές της σούπας έτοιμο άλειμμα σοκολάτας (μερέντα, νουτέλα κ.λπ.)
βούτυρο ή άλλη λιπαρή ύλη για το τηγάνισμα
Εκτέλεση συνταγής
Πιέζετε με τον πλάστη κάθε φέτα ψωμί να λεπτύνει όσο πάει.
Αλείφετε κάθε φέτα ψωμί, που έχετε λεπτύνει, με το άλειμμα σοκολάτα.
Τυλίγετε κάθε φέτα σε ρολό. Τις βουτάτε μία μία στο μείγμα αυγού-γάλακτος και τις τηγανίζετε σε καυτό βούτυρο (ή ό,τι χρησιμοποιήσετε) μέχρι να ροδίσουν.
Συμβουλή
1. Αν δεν έχετε πλάστη, ένα καθαρό, λείο μπουκάλι θα κάνει τη δουλειά του.
2. Kαθώς ακουμπάτε την αυγοφέτα στο τηγάνι ξεκινήστε από το σημείο της ένωσης. Ψήνεται αμέσως και κολλάει, οπότε δε σας ξεδιπλώνεται με τίποτα.
3. Αν θέλετε, για αισθητικούς και μόνο λόγους, μπορείτε να αφαιρέσετε την κόρα του ψωμιού.
4. Μπορείτε να προσθέσετε φετάκια μπανάνας ή τρίμμα ξηρών καρπών.
Πηγή: icookgreek.com
ολες οι ειδησεις
- Kαλαμάτα: Πέθανε η Μαρία που σαν βρέφος είχε επιβιώσει από τον καταστροφικό σεισμό του 1986
- Γιάννης Στουρνάρας: «Τώρα μπορώ να κοιμάμαι τα βράδια, χωρίς να ανησυχώ για δημοσιονομική αστάθεια»
- Γάζα: Ισραηλινοί βομβάρδισαν τηλεοπτικό συνεργείο – Ακρωτηριάστηκε κάμεραμαν (Σκληρό βίντεο)
- Κλόε Καρντάσιαν: Οι ακόλουθοί της στα social media της στέλνουν συλλυπητήρια
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr