current views are: 1

16 Ιουνίου 2019
Δημοσίευση20:00

Σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο

Αν μαζεύτηκαν πολλά βερίκοκα, αξιοποιήστε τα φτιάχνοντας ωραία, σπιτική μαρμελάδα
 

Δημοσίευση 20:00’
αρθρο-newpost

Αν μαζεύτηκαν πολλά βερίκοκα, αξιοποιήστε τα φτιάχνοντας ωραία, σπιτική μαρμελάδα
 

Υλικά συνταγής
1.300 γρ. βερίκοκα ώριμα, αλλά σφιχτά
1 κιλό ζάχαρη
λίγη βανίλια εσάνς
1 σφηνάκι λικέρ (προαιρετικά)
100 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε και σκουπίζετε τα βερίκοκα. Αφαιρείτε τα κουκούτσια τους και τα ζυγίζετε -θα πρέπει να είναι περίπου 1 κιλό. Βράζετε σε μέτρια φωτιά τη ζάχαρη με 1 φλιτζάνι νερό και τη βανίλια μέχρι να γίνουν ελαφρύ σιρόπι (για 3’-4’).
  2. Προσθέτετε τα βερίκοκα και βράζετε για 25’ περίπου ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτετε τα αμύγδαλα και το λικέρ (προαιρετικά) και βράζετε για 10’ ακόμη ανακατεύοντας συχνά. Μοιράζετε τη μαρμελάδα καυτή σε αποστειρωμένα βάζα και όταν κρυώσει κλείνετε τα βάζα αεροστεγώς.

Πηγή: icookgreek.com.


σχετικα αρθρα