Υλικά συνταγής
1 ποτήρι ελαιόλαδο
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια χυμό πορτοκαλιού
1/2 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
ξύσμα από 2 λεμόνια
το χυμό 1 λεμονιού
1 ποτήρι τριμμένα καρύδια
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλιά της σούπας κανέλα και γαρίφαλα αλεσμένα
3 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση συνταγής
Σε μία λεκάνη ανακατεύετε τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Σε ένα ποτήρι διαλύεται τη σόδα με το χυμό από το ένα πορτοκάλι και το ρίχνετε στο μείγμα με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά με τη σειρά που αναγράφονται και τελευταίο το αλεύρι και ανακατεύετε.
Ρίχνετε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο μείγμα στους 180° -200º C για 1 ώρα.
Πηγή: icookgreek.com
ολες οι ειδησεις
- Η μητέρα της αδικοχαμένης Κλαούντιας στον Talk Radio 98.9: «Κανένας δεν μπορεί να με χρησιμοποιήσει για το φόνο της κόρης μου»
- Τραγωδία στα Τέμπη: Ελεύθερος με εγγύηση 700.000 ευρώ κατηγορούμενος για την σύμβαση «717» της ΕΡΓΟΣΕ
- Προκαλεί ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Μιχάλης Ταμήλος για τα Τέμπη: «Δεν θα πάρουν μαντήλια να κλαίνε όλοι οι Τρικαλινοί»
- ΟΣΥ για τον οδηγό που αποπειράθηκε να βιάσει επιβάτιδα: «Η Εισαγγελία θα διεξάγει προκαταρκτική εξέταση»
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr