current views are: 5

21 Μαρτίου 2019
Δημοσίευση10:34

Μιλφέιγ με φράουλες και κρέμα μασκαρπόνε

Καλοδεχόμαστε την εαρινή ισημερία με ένα εύκολο, ανοιξιάτικο γλυκό.

Δημοσίευση 10:34’
αρθρο-newpost

Καλοδεχόμαστε την εαρινή ισημερία με ένα εύκολο, ανοιξιάτικο γλυκό.

Υλικά συνταγής

2 φύλλα σφολιάτα βουτύρου (1 πακέτο, περίπου 800 γρ.)
600 γρ. μασκαρπόνε
450 γρ. φράουλες κομμένες στη μέση και μερικές ολόκληρες για το γαρνίρισμα
2 φλιτζάνια του τσαγιού κρέμα γάλακτος
8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 βανίλιες
 
Εκτέλεση συνταγής

Κόβετε το κάθε φύλλο της σφολιάτας σε 3 ορθογώνια κομμάτια ισομεγέθη. Τα τοποθετείτε σε μεγάλο ταψί και τα παγώνετε στο ψυγείο 30΄. Κατόπιν τα ψήνετε 15΄ στους 200 °C. Αφήνετε τις ψημένες σφολιάτες να κρυώσουν.

Χτυπάτε το μασκαρπόνε με τη βανίλια και 6 κουταλιές ζαχαρη μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί με την υπόλοιπη ζάχαρη. Την αναμειγνύετε με την κρέμα του μασκαρπόνε ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις.

Τοποθετείτε σε μακρόστενη πιατέλα ή δίσκο το πρώτο φύλλο σφολιάτας. Από πάνω απλώνετε ένα μέρος από το μείγμα της κρέμας και το 1/4 απ’ τις κομμένες φράουλες. Συνεχίζετε στρώνοντας το δεύτερο φύλλο της σφολιάτας και απλώνοντας πάλι κρέμα και κομμένες φράουλες.
Καλύπτετε με την τρίτη σφολιάτα και διακοσμείτε με λίγη κρέμα και μερικές ολόκληρες φράουλες. Επαναλαμβάνετε άλλη μία φορά τη διαδικασία φτιάχνοντας με τα υπόλοιπα υλικά ένα δεύτερο μιλφέιγ.

Δείτε ακόμη: Ελαφρύ ζελέ γιαουρτιού-φράουλας


σχετικα αρθρα