Υλικά συνταγής
350 γρ. ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
500 γρ. ζάχαρη άχνη
λίγο αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού εσάνς βανίλιας
3 ασπράδια αυγών
μερικά αμύγδαλα ολόκληρα για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
Στρώνετε αντικολλητικό χαρτί ή λαδόκολλα σε ένα ταψί. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170° C. Ρίχνετε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και τα κάνετε σχεδόν σκόνη. Μεταφέρετε το τριμμένο αμύγδαλο στο μίξερ, προσθέτετε τη ζάχαρη, τη βανίλια και το 1 ασπράδι και χτυπάτε μέχρι να αναμειχθούν μεταξύ τους.
Χτυπάτε τα υπόλοιπα ασπράδια με το αλάτι σε ελαφριά μαρέγκα. Προσθέτετε σταδιακά τη μαρέγκα στο μείγμα των αμυγδάλων ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
Με κορνέ, με κουτάλι ή με βρεγμένα χέρια παίρνετε μικρές ποσότητες (σαν καρύδι) από το μείγμα και τις αραδιάζετε στο ταψί σε μια απόσταση μεταξύ τους.
Στο κέντρο κάθε μπισκότου βυθίζετε ένα αμύγδαλο. Ψήνετε στους 180°C για 16′-20′ ανάλογα με το πόσο μαλακά θέλετε τα μπισκότα εσωτερικά.
Δείτε ακόμη: Μπισκότα πτι φουρ με μαρμελάδα (βουτήματα)
ολες οι ειδησεις
- Πώς θα επηρεάσει η κλιματική αλλαγή το ελληνικό καλοκαίρι – «Θα γίνουμε Σαχάρα;» απαντούν οι ειδικοί
- Μια στις δυο γυναίκες αντιμετωπίζει προκαταλήψεις λόγω φύλου στην επαγγελματική της πορεία – Τι αποκαλύπτει έρευνα του ΕΒΕΑ
- Πειραιάς: To ανώνυμο τηλεφώνημα που «κάρφωσε» τον αστυνομικό-μαστροπό – Όλο το παρασκήνιο πίσω από τη σύλληψη
- Πολιτικές αναταράξεις στη ΝΔ: Δυσπιστία προς την κυβέρνηση και ενδείξεις αλλαγής πολιτικού κλίματος
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr