ΓΛΥΚΟ

Τούρτα Black Forest

Δημοσίευση 7 Ιανουαρίου 2019, 14:00 / Ανανεώθηκε 7 Ιανουαρίου 2019, 14:26
Τούρτα Black Forest
Facebook Twitter Whatsapp

Με σοκολατένιο παντεσπάνι, σαντιγί και κεράσια κομπόστα ή βύσσινο.

Υλικά συνταγής

Για το παντεσπάνι

125 γρ. αλεύρι
5 αυγά
30 γρ. κακάο
125 γρ. ζάχαρη

Για το σιρόπι

150 γρ. ζάχαρη
150 γρ. νερό
120 γρ. Κirsch ή ρούμι

Για το γέμιση

600 γρ. κρέμα γάλακτος
60 γρ. ζάχαρη άχνη
150 γρ. μαυροκέρασα κομπόστα ή βύσσινο γλυκό κουταλιού
50 γρ. μαρμελάδα αγριοκέρασο ή βατόμουρο
100 γρ. Κirsch ή ρούμι
100 γρ. κουβερτούρα τριμμένη
 
Εκτέλεση συνταγής

Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Κοσκινίζετε το αλεύρι και το κακάο και τα ρίχνετε σιγά σιγά στα χτυπημένα αυγά ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα. Τοποθετείτε το μείγμα σ’ ένα ταψάκι διαμέτρου 20-25 εκ. βουτυρωμένο και αλευρωμένο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για 20’. Όταν κρυώσει, βρέχετε με το kirsch (ή ρούμι).

Ετοιμάζετε το σιρόπι δένοντας τα υλικά του σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος (να είναι καλά παγωμένη) με τη ζάχαρη άχνη στο μίξερ μέχρι να γίνει αρκετά σφικτή σαντιγί. Κόβετε το παντεσπάνι σε 2 ίσα κομμάτια. Τοποθετείτε το ένα κομμάτι σε μια πιατέλα, το βρέχετε με σιρόπι και αλείφετε με τη μαρμελάδα.

Στρώνετε τη μισή περίπου σαντιγί και τοποθετείτε τα μαυροκέρασα ή βύσσινα (στραγγισμένα και μουσκεμένα για 1 ώρα στο kirsch ή το ρούμι). Πάνω από τα φρούτα βάζετε το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι και αλείφετε όλη την επιφάνεια με την υπόλοιπη σαντιγί. Πασπαλίζετε με τριμμένη σοκολάτα και διακοσμείτε με κερασάκια ή βύσσινα.

Δείτε ακόμη: Τούρτα Νουγκατίνα