Υλικά συνταγής
1 φύλλο σφολιάτας
400 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
100 γρ. φέτα
100 γρ. κίτρινο τυρί, τριμμένο
1 αυγό χτυπημένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Σοτάρετε σε βαθύ τηγάνι αρχικά το κρεμμύδι με τη μία κουταλιά λάδι. Στη συνέχεια ρίχνετε το σπανάκι και σοτάρετε και τα δύο μαζί μέχρι να εξατμιστούν πλήρως τα υγρά. Λίγο πριν κατεβάσετε απ’ τη φωτιά αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τον άνηθο.
Προσθέτετε στο μείγμα απ’ το σπανάκι τα τυριά και ανακατεύετε.
Απλώνετε το μείγμα της γέμισης χωρίς υγρά στη σφολιάτα και την τυλίγετε σε ρολό. Το αφήνετε λίγη ώρα στο ψυγείο και στη συνέχεια το κόβετε σε φέτες.
Τοποθετείτε τις φέτες (πλαγιαστά) στη λαμαρίνα την οποία έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. Αλείφετε την επιφάνειά τους με το αυγό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για περίπου 25′, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Δείτε ακόμη: Τρεις συνταγές για σπανακόπιτα δημοφιλών σεφ
ολες οι ειδησεις
- Eurojackpot: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη κλήρωση των 115 εκατ. ευρώ – Μέχρι τις 19:00 η κατάθεση δελτίων για το έπαθλο ρεκόρ
- Δημήτρης Πανόπουλος: «Ο Δημήτρης Παπανώτας δεν έχει θέση στο ψηφοδέλτιο, προχωράμε»
- Καλάθι του νονού: Ξεκινάει στις 22 Απριλίου – Τι περιλαμβάνει
- «Ντου» της Δίωξης ναρκωτικών στις φυλακές Κορυδαλλού: Κατασχέθηκαν ακατέργαστη κάνναβης, κινητά και μαχαίρα (φωτό & βίντεο)
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr