current views are: 12

19 Σεπτεμβρίου 2018
Δημοσίευση09:13

Ασημακοπούλου στο «Ακραίως»: H ΕΡΤ κάνει απροκάλυπτη κυβερνητική προπαγάνδα

«Έχω ζητήσει επανειλημμένως στον κ. Παππά να βγούμε μαζί σε εκπομπή και έχει αρνηθεί. Βγαίνει μόνος του».

Δημοσίευση 09:13’

«Έχω ζητήσει επανειλημμένως στον κ. Παππά να βγούμε μαζί σε εκπομπή και έχει αρνηθεί. Βγαίνει μόνος του».

Τις προϋποθέσεις για να λήξει το εμπάργκο της ΝΔ στην ΕΡΤ εξήγησε η βουλευτής και τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου στον ΣΚΑΪ.

«Θα εξαρτηθεί από τη στάση της ΕΡΤ, των αρμοδίων και των κυβερνητικών στελεχών. Εάν αλλάξει κάτι με κάποιο τρόπο, π.χ. με διοίκηση κοινής αποδοχής επειδή είναι κρατική τηλεόραση, έχει καλώς…».

Αρχικά η κ. Ασημακοπούλου κατηγόρησε την ΕΡΤ ότι κάνει απροκάλυπτη κυβερνητική προπαγάνδα. «Εκ του συντάγματος η κρατική τηλεόραση πρέπει να έχει αντικειμενική ενημέρωση, την πληρώνουμε και όλοι, κάτι που δεν έχει τηρήσει. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Όποιος παρακολουθεί στοιχειωδώς ΕΡΤ,  βλέπει ότι κάνει απροκάλυπτα κυβερνητική προπαγάνδα. Και που είμαστε εκεί δεν μας ακούει. Πάντως αν δείτε τα νούμερα δεν παρακολουθεί και πολύς κόσμος το ειδησεογραφικό κομμάτι της ΕΡΤ».

Η βουλευτής της ΝΔ επιτέθηκε και στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά, ο οποίος, όπως είπε, αρνείται να βγει σε κοινό πάνελ μαζί της. «Έχω ζητήσει επανειλημμένως  στον κ. Παππά να βγούμε μαζί σε εκπομπή και έχει αρνηθεί. Βγαίνει μόνος του. Πλέον και επισήμως. Ο κ. Παππάς είπε πολύ καλά κάνουμε και δεν βγαίνουμε στον ΣΚΑΪ, γιατί είναι βιομηχανία fake news. Δεν το είπε κάποιος πολίτης. Ο αρμόδιος υπουργός βγήκε και το είπε αυτό. Είναι δυνατόν;».

Από τα πυρά της δεν ξέφυγε και στο ΕΣΡ.  «Υπάρχει συνταγματικά αρμόδιο όργανο να το κρίνει την ΕΡΤ και αυτό είναι το ΕΣΡ, το οποίο έως τώρα δεν έχει εκφέρει άποψη. Μετά από επικοινωνία μου μαζί τους, μου είπαν ότι θα συνεδριάσει σήμερα το ΔΣ και θα εκφέρει άποψη. Περιμένω λοιπόν, για να τοποθετηθούμε και επ’ αυτού».

Η κ. Ασημακοπούλου τάχθηκε «υπέρ μιας αντικειμενικής δημόσιας τηλεόρασης που υπερασπίζεται τη Δημοκρατία, που έχει πλουραλισμό στην ενημέρωση και είναι πλήρως ακομμάτιστη».


σχετικα αρθρα