current views are: 9

6 Ιουλίου 2018
Δημοσίευση08:38

Κ. Κατσίκης στο «Ακραίως»: Δεν θα ψηφίσω τον νόμο για την κατάτμηση της Β’ Αθήνας

“Δεν φοβόμαστε άλλη διαρροή, είμαστε συμπαγείς, παραμένουμε ενωμένοι”

Δημοσίευση 08:38’

“Δεν φοβόμαστε άλλη διαρροή, είμαστε συμπαγείς, παραμένουμε ενωμένοι”

Κάθετα αντίθετος με την κατάτμηση της Β’ Αθήνας δήλωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ και όπως ξεκαθάρισε δεν θα ψηφίσει τον νόμο.

Εξήγησε τους λόγους που διαφωνεί με τη διαίρεση των μεγάλων περιφερειών: «Εμείς ως μικρό κόμμα θα βγάλουμε μια έδρα. Οι ΑΝΕΛ θα εκπροσωπούνται από μόνο ένα βουλευτή. Έχουμε 15 έδρες στο υπόλοιπο Αττικής, αν πάει μία στην Αχαΐα, μένουν 14. Χάνει δηλαδή ένα βουλευτή, ενώ ο πληθυσμός είναι δυσανάλογος στις δύο περιφέρειες».

“Δεν φοβόμαστε άλλη διαρροή, είμαστε συμπαγείς, παραμένουμε ενωμένοι”

Ο κ. Κατσίκης δήλωσε ανοικτός είτε για τη θέση της αντιπροεδρίας της Βουλής είτε για τη θέση υπουργού: «Δεν έχω πρόταση ακόμα, και δεν το έχω σκεφτεί. Δεν μπορώ να απαντήσω σε υποθετικό ερωτήματα. Είμαι στη διάθεση του προέδρου σε ό,τι μου ζητηθεί».

Όσον αφορά τις διαρροές, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ ισχυρίστηκε πως: «Δεν φοβόμαστε άλλη διαρροή, είμαστε συμπαγείς παραμένουμε ενωμένοι. Τελείωσε το θέμα των διαρροών δεν θα υπάρξουν άλλες».

«Μας έχει βλάψει το Μακεδονικό θέμα»

Ο κ. Κατσίκης παραδέχθηκε ότι «έχει βλάψει τους ΑΝΕΛ, το Μακεδονικό, λόγω παραπληροφόρησης του κόσμου. Υπάρχει διαστρέβλωση της αλήθειας. Εμείς διατηρούμε μια ξεκάθαρη θέση. Δεν επιτρέπουμε η λέξη Μακεδονία να είναι στην ονομασία. Η πρόταση δυσπιστίας δεν θα περνούσε ακόμα και αν ψηφίζαμε, γιατί δεν θα μπορούσε να συγκεντρώσει 151 ψήφους. Ακόμα όμως κι αν συγκεντρώνονταν, ο πρωθυπουργός  και ο κ. Κοτζιάς δεν θα είχαν απωλέσει την πολιτική ιδιότητα να υπογράψουν τη συμφωνία στις Πρέσπες. Ο ελληνικός λαός έχει πέσει θύμα παραπληροφόρησης».

Τέλος αναφερόμενος στη χθεσινή κόντρα στη Βουλή ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σημείωσε πως: Πρώτη φορά βίωσα τη σκληρή γλώσσα και των δύο αρχηγών, κυριάρχησε ο λόγος του πρωθυπουργού, ήταν τεκμηριωμένος και συγκροτημένος».

 


σχετικα αρθρα