ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας σε Τουσκ: Να επιβληθούν οι κυρώσεις που αποφασίστηκαν κατά της Τουρκίας

Δημοσίευση 9 Οκτωβρίου 2019, 16:00 / Ανανεώθηκε 9 Οκτωβρίου 2019, 16:01
Τσίπρας σε Τουσκ: Να επιβληθούν οι κυρώσεις που αποφασίστηκαν κατά της Τουρκίας
Facebook Twitter Whatsapp

Τι συζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, γευμάτισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και επί τάπητος τέθηκαν σειρά ζητημάτων ελληνικού ενδιαφέροντος, όπως το προσφυγικό, οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις χωρών των Βαλκανίων αλλά και το Brexit. Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον κ. Τουσκ να αξιοποιηθούν οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας που αποφάσισε η Σύνοδος Κορυφής.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Τσίπρας στο Facebook: «Γεύμα με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk. Κουβεντιάσαμε για το επικείμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, για το Brexit και την προσφυγική κρίση. Τόνισα τη σημασία που έχει η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας αλλά και της Αλβανίας, εφόσον τηρήσει τις δεσμεύσεις της σε σχέση με την Ελληνική Εθνική Μειονότητα.

Υπογράμμισα την ανάγκη να αξιοποιηθούν οι κυρώσεις -που αποφασίσαμε στο προηγούμενο Συμβούλιο- κατά της Τουρκίας, για τις παράνομες ενέργειές της στην Κυπριακή ΑΟΖ. Τέλος, τον ευχαρίστησα για την εποικοδομητική συνεργασία μας τα τελευταία 4,5 χρόνια».