ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης στο «Εκτός Γραμμής» κατά ΣΥΡΙΖΑ: «Κουκουλώνουν τις καταγγελίες για Παπαγγελόπουλο – Σπέκουλα Τσίπρα το FBI»

Δημοσίευση 9 Οκτωβρίου 2019, 12:00 / Ανανεώθηκε 9 Οκτωβρίου 2019, 12:47
Γεωργιάδης στο «Εκτός Γραμμής» κατά ΣΥΡΙΖΑ: «Κουκουλώνουν τις καταγγελίες για Παπαγγελόπουλο – Σπέκουλα Τσίπρα το FBI»
Facebook Twitter Whatsapp

«Ψήφισαν συγκάλυψη Παπαγγελόπουλου»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης «επιτέθηκε» κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη θέση της στη Ολομέλεια της Βουλής για το σκάνδαλο Novartis, κατηγορώντας την ότι προσπαθεί να «κουκουλώσει» τις καταγγελίες για τον Παπαγγελόπουλο.

«Η χθεσινή συζήτηση έγινε για το αν θα έπρεπε να συσταθεί η προκαταρκτική επιτροπή για τις καταγγελίες τριών εισαγγελέων κατά του κ. Παπαγγελόπουλου. Πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λανθασμένα καταψήφισε και το μόνο του επιχείρημα είναι το σκάνδαλο Novartis. Χθες συζητάγαμε το σκάνδαλο, συζητάγαμε αν έπρεπε οι καταγγελίες των εισαγγελέων κατά του κ. Παπαγγελόπουλου έπρεπε να διερευνηθούν ή όχι. Όσοι ψήφιζαν όχι, όπως όλος ο ΣΥΡΙΖΑ, στην ουσία είπαν ότι θέλουμε να μην διερευνηθούν, καθόσον η ελληνική δικαιοσύνη δεν έχει δικαιοδοσία να τις ελέγξει, εφόσον αναφέρονται σε πρώην υπουργό. Άρα ο μόνος που έχει δικαιοδοσία να τις ελέγξει είναι η Βουλή. Κατά συνέπεια, όσοι ψήφισαν όχι, ψήφισαν συγκάλυψη, κουκούλωμα των καταγγελιών των εισαγγελέων. Δεν ψηφίσαμε χθες για το αν είναι αθώος ή ένοχος ο κ. Παπαγγελόπουλος. Είναι αθώος, γιατί όλοι στη Δύση είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου», δήλωσε στο «Εκτός Γραμμής» ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ενώ όσον αφορά στο δικό του θέμα που ακόμα δεν έχει μπει στο αρχείο:

«Υπάρχει ένας νόμο του ελληνικού κράτους που λέει ότι ο εισαγγελέας που κάνει την προκαταρκτική έρευνα, όταν ερευνά πολιτικά πρόσωπα, πρέπει να αποφαίνεται εντός έξι μηνών. Εμένα με έχουν ήδη στη σέντρα σχεδόν δύο χρόνια. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει περίπτωση ένας εισαγγελέας να ζητήσει μια παράταση, να γίνουν οι έξι μήνες το διπλάσιο. Να γίνουν οι έξι μήνες το τετραπλάσιο είναι προβληματικό».

Για το αν υπάρχει τελικά σκάνδαλο, ο κ. Γεωργιάδης, δήλωσε στον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα, στον Alpha:

«Για να σας πω ότι υπάρχει σκάνδαλο θα πρέπει να υπάρχει καταδικαστική απόφαση. Για τα φάρμακα μιλάω, η μόνη απόφαση που υπάρχει μέχρι σήμερα, δικαστηρίου, είναι του Εφετείο της Θεσσαλονίκης που αθώωσε ομόφωνα τον κ. Φρουζή και δύο γιατρούς και το δικαστήριο απεφάνθη ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο Novartis».

Για το FBI: «Αυτή είναι μια σπέκουλα του ΣΥΡΙΖΑ και αν το συνεχίσει ο Τσίπρας πιστεύω ότι θα υπάρχει επίσημη παρέμβαση της αμερικανικής κυβέρνησης για αυτό. Όπως μας ενημέρωσε το FBI δεν έχει δικαιοδοσία να ψάξει κανέναν Έλληνα πολιτικό. Γι αυτό και στον φάκελο της Novartis δεν υπάρχει κανένα στοιχείο κατά κανενός πολιτικού της Ελλάδας.  

Η κ. Τουλουπάκη, ως μη όφειλε, έστειλε ένα χαρτί στο FBI και ζήτησε αν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα στοιχεία για τα 7 πολιτικά πρόσωπα και της απάντησαν θετικά. Το ότι το FBI απάντησε με τα ονόματά μας σε αυτό το αίτημα το κραδαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ δύο χρόνια, ως τα δήθεν φοβερά στοιχεία. Μέσα στο φάκελο του FBI δεν αναφέρεται κανένα όνομα».

Μεταναστευτικό

«Δέχομαι ότι στο θέμα του μεταναστευτικού η κυβέρνηση αντιμετωπίζει δυσκολίες. Πιστεύω ότι οι πρόσφατες αποφάσεις, αν υλοποιηθούν με ταχύτητα, θα δώσουν διαχειριστική διέξοδο στο πρόβλημα.

Για να ελεγχθούν οι ροές θα πρέπει η πολιτική του κράτους να είναι αποτρεπτική. Θα πρέπει να ξέρουν αυτοί που έρχονται, όταν αν πατήσουν το πόδι τους στην Ελλάδα γρήγορα θα γυρίσουν πίσω. Αυτό δεν το έχει κάνει η Ελλάδα και αυτόματα ενισχύει το ρεύμα».