ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Γαλάζιο αντάρτικο»: Βουλευτής της ΝΔ αντιδρά στη μεταφορά μεταναστών και προσφύγων στα Γρεβενά

Δημοσίευση 9 Οκτωβρίου 2019, 11:00 / Ανανεώθηκε 9 Οκτωβρίου 2019, 12:13
«Γαλάζιο αντάρτικο»: Βουλευτής της ΝΔ αντιδρά στη μεταφορά μεταναστών και προσφύγων στα Γρεβενά
Facebook Twitter Whatsapp

Λέει όχι στη μετατροπή στρατοπέδου σε κέντρο φιλοξενίας 

Τα σχέδια μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά στην ενδοχώρα, δεν χαροποιούν κάποιους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Την αντίθεσή του στα σχέδια αυτά που βρίσκονται επί χάρτου και αφορούν τα Γρεβενά, εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Πάτσης, διαψεύδοντας δημοσιεύματα που θέλουν το στρατόπεδο της περιοχής όπου εκλέγεται να μετατρέπεται σε δομή φιλοξενίας. 

«Σε συνέχεια των πληροφοριών και των δημοσιευμάτων που διακινούνται τα τελευταία εικοσιτετράωρα σχετικά με την πιθανή μετατροπή του 586 Μηχανοποιημένου Τ.Π σε κέντρο υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών, θα ήθελα να δηλώσω ότι μια τέτοια απόφαση βρίσκει την πλειοψηφία των πολιτών των Γρεβενών -τους οποίους εκπροσωπώ-εντελώς αντίθετους. Το στρατόπεδο το οποίο βρίσκεται σε καίριο σημείο στην είσοδο της πόλης των Γρεβενών, με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις είναι σε λειτουργία ως Σημείο Υποδοχής Οπλιτών και αποτελεί ένα από τα ελάχιστα κέντρα νεοσυλλέκτων που έχουν απομείνει στην επικράτεια, ενώ στεγάζει και τη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς», αναφέρει στην ανακοίνωσή του. 

«Είναι πραγματικά απορίας άξιο, πώς είναι δυνατόν να εξετάζεται η μετατροπή μιας τέτοιας μονάδας σε δομή φιλοξενίας. Τα Γρεβενά έχουν ήδη σηκώσει ένα δυσβάσταχτο για τις δυνατότητες τους βάρος όλα αυτά τα χρόνια, με την εγκατάσταση των μεταναστών στα ξενοδοχεία του ορεινού όγκου, γεγονός που οδήγησε στην καταστροφή του τουρισμού και στον μαρασμό της τοπικής οικονομίας. Συνεπώς, μια τέτοια απόφαση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή σε καμία περίπτωση», καταλήγει η ανακοίνωση.