ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις 30 Νοεμβρίου η υποχρεωτική υπαγωγή στην διαμεσολάβησης ιδιωτικών διαφορών

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 11 Σεπτεμβρίου 2019, 12:00 / Ανανεώθηκε 11 Σεπτεμβρίου 2019, 12:38
Στις 30 Νοεμβρίου η υποχρεωτική υπαγωγή στην διαμεσολάβησης ιδιωτικών διαφορών
Facebook Twitter Whatsapp

Νομοσχέδιο για την επιτάχυνση απονομής δικαιοσύνης προανήγγειλε ο Τσιάρας.

 

Τροπολογία με την οποία παρατείνεται η έναρξη ισχύος της υποχρεωτικής υπαγωγής στη διαδικασία της διαμεσολάβησης για ιδιωτικές διαφορές κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κ. Τσιάρας.

Δείτε εδώ την τροπολογία

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η τροπολογία, η «έναρξη ισχύος του άρθρου 182 του ν. 4512/2018 το οποίο αφορά στην υποχρεωτική υπαγωγή στη διαδικασία της διαμεσολάβησης αναστέλλεται μέχρι την 30η Νοεμβρίου του 2019 καθότι το χρονικό διάστημα μέχρι την 16η Σεπτεμβρίου είναι ανεπαρκές για την ενσωμάτωση των απαιτούμενων αλλαγών αναφορικά με τις υπαγόμενες στην υποχρεωτικότητα διαφορές. Η αναστολή αυτή επιβάλλεται προκειμένου να ολοκληρωθεί η επεξεργασίας ενός ολοκληρωμένου νομοθετικού πλαισίου για την διαμεσολάβηση λαμβανομένης υπόψη της με αριθμό 34/2018 απόφασης της διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου».

Από την πλευρά του ο αρμόδιος υπουργός σημείωσε πως οι μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή της δικαιοσύνης πρέπει να αντιμετωπιστούν με συνεννόηση των εμπλεκόμενων. Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε πως το επόμενο διάστημα θα αναληφθεί η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να επιταχυνθεί ο χρόνος απονομής της δικαιοσύνης.