ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γερουλάνος στο «Εκτός Γραμμής»: Κανείς δεν κουνάει το δάχτυλο στη Φώφη Γεννηματά

Δημοσίευση 11 Σεπτεμβρίου 2019, 11:00 / Ανανεώθηκε 11 Σεπτεμβρίου 2019, 11:08
Γερουλάνος στο «Εκτός Γραμμής»: Κανείς δεν κουνάει το δάχτυλο στη Φώφη Γεννηματά
Facebook Twitter Whatsapp

Το πιο σημαντικό είναι να διαμορφωθούν πολιτικές, τα πρόσωπα έρχονται δεύτερα

Τη διεξαγωγή ενός δημοκρατικού συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ ζήτησε, μιλώντας στον Alpha και την εκπομπή «Εκτός Γραμμής» με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα, ο Παύλος Γερουλάνος διευκρινίζοντας ότι εάν κάτι τέτοιο δρομολογηθεί δεν μπαίνει θέμα ηγεσίας στο κόμμα.

«Το πιο σημαντικό είναι να διαμορφωθούν πολιτικές, τα πρόσωπα έρχονται δεύτερα» είπε και πρόσθεσε «γι' αυτό ζητάω ένα σοβαρό, δημοκρατικό συνέδριο» τονίζοντας ότι αυτό πρέπει να είναι προγραμματικό και καταστατικό. «Αν γίνουν αυτά, καμία εκλογή ηγεσίας δεν χρειάζεται» είπε και πρόσθεσε «άλλωστε η στρατηγική των προσωπικοτήτων έδειξε τα όριά της».

Σε ερώτηση για το πως σχολιάζει τη δήλωση της Φώφης Γεννηματά «κανείς δεν δικαιούται να μου κουνά το δάκτυλο», ο κ. Γερουλάνος σημείωσε ότι αυτά που λέει σήμερα τα έλεγε από την εποχής της "Ελιάς", το 2012 αλλά και το 2014 και ότι κανείς δεν κουνάει το δάχτυλο στην πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛΛ. 

«Η “κούρσα” σήμερα στην ελληνική πολιτική σκηνή αφορά το ποιος, ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, θα εκπροσωπήσει την κεντραριστερά. Η κούρσα αυτή δεν έχει κριθεί παρά το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό στις τελευταίες εκλογές. Από την άλλη, το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να διατηρεί αρχές, αξίες, θέσεις και προτάσεις για τις ανάγκες του ανθρώπου».

Σύμφωνα με τον Παύλο Γερουλάνο, το ζητούμενο για την κεντραριστερά είναι να δώσει μία απάντηση στην πρόταση που υλοποιεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη που έχει ως άξονα την ενίσχυσει της μεσαίας τάξης με φοροελαφρύνσεις. "Υπάρχει αντιπρόταση. Δεν πιστεύω ότι η μεσαία τάξη ισχυροποιείται με οικονομικά μέτρα αλλά με πολιτικά. Με περισσότερη και πιο σοβαρή δημοκρατία όπου ο πολίτης θα μπορεί να συμμετέχει σε επίπεδο γειτονιάς και πόλης. Με ισότητα μεταξύ των πολιτών και όχι με πολίτες δύο κατηγοριών, εκείνων που έχουν πρόσβαση στην εξουσία και εκείνων που δεν έχουν. Αυτό το αφήγημα πρέπει να αναπτύξει η κεντροαριστερά".

"Αυτή τη στιγμή έχουμε μία κραταιά δεξιά κυβέρνηση που υλοποιεί συγκεκριμένες πολιτικές. Εμείς εκείνο που πρέπει να κάνουμε είναι να διαμορφώσουμε μία νέα πρόταση. Μιλάμε για το άσυλο. Θα μιλήσουμε και για την Παιδεία συνολικά; Μιλάμε για την απλή αναλογική στην τοπική αυτοδιοίκηση. Θα μιλήσουμε και για την αποκέντρωση των εξουσιών;" τόνισε ο Παύλος Γερουλάνος.