ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διατήρηση αφορολόγητου, μείωση ΕΝΦΙΑ και επενδύσεις – Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα της ΝΔ

Δημοσίευση 11 Ιουνίου 2019, 21:00 / Ανανεώθηκε 2 Ιουλίου 2019, 16:16
Διατήρηση αφορολόγητου, μείωση ΕΝΦΙΑ και επενδύσεις – Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα της ΝΔ
Facebook Twitter Whatsapp

O πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ακόμα πως ισχυρή ανάπτυξη σημαίνει και αυτοδύναμη Ελλάδα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δέσμες συγκεκριμένων μέτρων από το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε στην Πάτρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος υπογράμμισε πως «η ισχυρή ανάπτυξη αποτελεί την «καρδιά» του δικού μας οράματος για τη νέα, αυτοδύναμη Ελλάδα».

Υποστήριξε ακόμα πως ισχυρή ανάπτυξη σημαίνει και αυτοδύναμη Ελλάδα.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε συνοπτικά λόγο για:

1) Διατήρηση του αφορολόγητου

«Καταργούμε την μείωση που μόνος του ψήφισε -και υποκριτικά ξεψήφισε προεκλογικά- ο ΣΥΡΙΖΑ. Εκείνοι το είπαν γιατί ήξεραν ότι δεν θα το κάνουν. Ενώ εγώ το λέω γιατί ξέρω ότι θα το κάνω πράξη», σημείωσε.

2) Ο πρώτος φορολογικός συντελεστής μειώνεται από 22% σήμερα, στο 9% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ με αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί. Και 2.000 ενίσχυση στα νέα ζευγάρια για κάθε νέο Ελληνόπουλο που θα γεννιέται

3) Ο φόρος των επιχειρήσεων θα πέσει από το 28% σήμερα στο 20%, μέσα σε δύο χρόνια. Και στα μερίσματα από το 10% στο 5%.

«Καταργούμε το τέλος επιτηδεύματος. Και οι συντελεστές ΦΠΑ θα είναι 11% και 22% αντί για 13% και 24% σήμερα», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

4) Ο ΕΝΦΙΑ μειώνεται κατά 30% οριζοντίως για όλους τους Έλληνες -και παντού στη χώρα

«Δίνονται κίνητρα στις επιχειρήσεις, όπως οι υπεραποσβέσεις και ο διπλασιασμός του χρόνου συμψηφισμού ζημιών με κέρδη ώστε αυτές να επενδύουν», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Πώς θα έρθουν επενδύσεις

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε την ανάγκη για νέες επενδύσεις εξηγώντας πως θα καταφέρει να προσελκύσει επενδυτές με τέσσερις σαφείς τρόπους:

Πρώτον, με μείωση των φόρων ώστε να υπάρξουν ισχυρά κίνητρα για να επενδυθούν ξένα, αλλά και ελληνικά κεφάλαια στη χώρα.

Δεύτερον, με την απελευθέρωση απ’ τα γρανάζια της γραφειοκρατίας: Η ηλεκτρονική υπογραφή καθιερώνεται για πολίτες και επιχειρήσεις.

Τρίτον, το κράτος παύει να είναι αντίπαλος της ανάπτυξης.

Τέταρτον, με αποκατάσταση της ρευστότητας. Αυτή θα αποκατασταθεί μαζί με την εμπιστοσύνη.