ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναδίπλωση από το Υπ. Πολιτισμού για το χαλασμένο αναβατόριο!

Δημοσίευση 11 Ιουνίου 2019, 17:00 / Ανανεώθηκε 11 Ιουνίου 2019, 18:27
Αναδίπλωση από το Υπ. Πολιτισμού για το χαλασμένο αναβατόριο!
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

«Μετά τις εξηγήσεις που δόθηκαν και τις δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν αποφασίστηκε αμοιβαία να μη δοθεί συνέχεια» αναφέρει το Υπουργείο Πολιτισμού.

Το υπουργείο Πολιτισμού υποχώρησε ως προς την απαίτηση παραιτήσεων για το χαλασμένο αναβατόριο ΑμεΑ στην Ακρόπολη, τις οποίες = ζητούσε επιτακτικά πριν λίγες μέρες. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο Υφυπουργός Πολιτισμού, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου και η Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς συναντήθηκαν χτες με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων της Αθήνας, Ελένης Μπάνου, και μετά τις εξηγήσεις που δόθηκαν και τις δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν αποφασίστηκε αμοιβαία να μην δοθεί συνέχεια στην καρατόμηση της κυρίας Μπάνου και του προϊσταμένου του τμήματος μελετών Σπύρου Προύσαλη για το ζήτημα του αναβατορίου. 

Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών είχαν διαμαρτυρηθεί με επιστολή τους για την παραιτήσεις που ζητούσε η ηγεσία του υπουργείου, καθώς, όπως προκύπτει από αλληλογραφία, το υπουργείο Πολιτισμού γνώριζε για το πρόβλημα. 

Παράλληλα, το υπουργείο αναγνωρίζει ότι το αναβατόριο ΑΜΕΑ λειτουργούσε κανονικά από τις 22 Μαΐου αναφέροντας στην ανακοίνωση: «Για το αναβατόριο, το οποίο λειτουργεί από τις 22 Μαΐου, ζητήθηκε να υπάρχει επαγρύπνηση σε καθημερινή βάση, όπως και για όλα τα προβλήματα που εκκρεμούν στην Εφορεία Πόλης Αθηνών». 

Αιχμές από την προϊσταμένη που παραλίγο να καρατομηθεί

Με συνέντευξή της στην Καθημερινή, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων της Αθήνας, Ελένη Μπάνου, εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για τον τρόπο που λειτούργησε η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, ζητώντας την καρατόμησή της: «Αυτή η πολιτική ηγεσία για κάποιο λόγο δίνει μεγάλη σημασία σε αυτά που αναρτώνται στο Διαδίκτυο. Αυτό δεν είναι καλό, δημιουργείται ένας πανικός που δεν της αξίζει. Δεν αξίζει σε μια πολιτική ηγεσία να διαχειρίζεται με πανικό τα πράγματα. Πρέπει να συμβουλεύεται με νηφαλιότητα και ψυχραιμία τους υπαλλήλους της. Εμείς δεν κάνουμε κάτι κομματικά, αλλά για το καλό των μνημείων», ανέφερε χαρακτηριστικά.