ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eπέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο προανήγγειλε η Αναγνωστοπούλου

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 15 Μαΐου 2019, 18:00 / Ανανεώθηκε 15 Μαΐου 2019, 18:23
Eπέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο προανήγγειλε η  Αναγνωστοπούλου
Facebook Twitter Whatsapp

Από την πλευρά του ο κ. Κουμουτσάκος εμφανίστηκε επιφυλακτικός και κάλεσε την υπουργό να μην προχωρήσει σε αποφάσεις που δεσμεύουν τη χώρα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Στην έμμεση επιβεβαίωση της κυβερνητικής πρόθεσης να επεκτείνει η Ελλάδα τα χωρικά της ύδατα στο Ιόνιο, προχώρησε από το βήμα της Βουλής, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, Σία Αναγνωστοπούλου.

Όπως είπε, ακόμα και την τελευταία στιγμή, κάθε κυβέρνηση για ζητήματα εθνικής σημασίας έχει την ευθύνη να νομοθετεί. Σημείωσε δε απευθυνόμενη στον αρμόδιο τομεάρχη της ΝΔ, Γιώργο Κουμουτσάκο πως για το θέμα έχει υπάρξει αναλυτική ενημέρωση στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.

Ωστόσο, από την πλευρά του ο κ. Κουμουτσάκος εμφανίστηκε επιφυλακτικός και κάλεσε την υπουργό να μην προχωρήσει σε αποφάσεις που δεσμεύουν τη χώρα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Υπενθυμίζεται ότι η μη επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας από 6 σε 12 ναυτικά μίλια έχει αποτελέσει πάγια θέση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής για περισσότερες από δύο δεκαετίες.