ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κόντρα Τσακαλώτου - Δένδια στη Βουλή: «Δεν έχω δεύτερη δουλειά ως δικηγόρος» - «Σε λίγο θα είστε άνεργος»

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 16 Απριλίου 2019, 13:00 / Ανανεώθηκε 23 Απριλίου 2019, 15:02
Κόντρα Τσακαλώτου - Δένδια στη Βουλή: «Δεν έχω δεύτερη δουλειά ως δικηγόρος» - «Σε λίγο θα είστε άνεργος»
Facebook Twitter Whatsapp

Όλα ξεκίνησαν με αφορμή τη συζήτηση τροπολογίας για τον ιππόδρομο, όταν ο κ. Δένδιας ζήτησε χρόνο προκειμένου να φτάσει στη Βουλή ο Μ. Βορίδης και να αναπτύξει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με ένταση και διαξιφισμούς άρχισε η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής το πρωί της Τρίτης, καθώς μία απουσία έγινε αφορμή ο υπουργός των Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο κοινοβουλευτικος εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας να ανεβάσουν τους τόνους.

Συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν με αφορμή τη συζήτηση τροπολογίας για τον ιππόδρομο, όταν ο κ. Δένδιας ζήτησε χρόνο προκειμένου να φτάσει στη Βουλή ο Μ. Βορίδης και να αναπτύξει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ωστόσο, ο τελευταίος μένοντας στη χθεσινή απόσυρση της διάταξης και πιστεύοντας πως δεν θα συζητηθεί είχε προγραμματίσει την παρουσία του στα δικαστήρια.

"Η δράση αναλαμβάνεται μέσω τροπολογίας υπό τον κίνδυνο να κλείσει οριστικά ο ιππόδρομος", είπε αρχικά ο κ. Τσακαλωτος με τον κ. Δένδια να απαντά: "οταν επιτρέπεται η συγχώνευση μιας παθητικής με μια ενεργητική επιχείρηση το δημόσιο χάνει φορολογικά έσοδα".

Όταν πρέπει να βοηθήσουμε μια εταιρεία να τη βοηθήσουμε. Αλλά όχι με τροπολογία νύχτα. Δεν έχετε κανένα σεβασμό στη Βουλή και στη δημοκρατία. Γιατί ανεβαίνετε σαν κλέφτης πέντε λεπτά και φεύγετε;".

"Επειδή έρχονται εκλογές στη Ν.Δ καταλαβαίνω ότι το επίπεδο πρέπει να φτάσει στου κ. Γεωργιάδη για να τον ανταγωνιστείτε", επανήλθε ο υπουργός για να λάβει την απάντηση:" Εγώ δεν το ξέρω το ζήτημα. Να περιμένετε να έρθει ο Βορίδης που το ξέρει . Είναι σε ακροατήριο αλλά έρχεται".

"Ο Υπουργός Οικονομικών δεν έχει δεύτερη δουλειά ως δικηγόρος", είπε σε εντολο ύφος ο κ. Τσακαλώτος, ανεβάζοντας τους τόνους, με τον κ. Δένδια να επανέρχεται: "σας τιμά αυτό που λέτε; Σε λίγο που θα χάσετε θα είστε άνεργος".