ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στο Bloomberg: «Οι αγορές αποτυπώνουν την αλλαγή που έρχεται»

Δημοσίευση 15 Απριλίου 2019, 11:00 / Ανανεώθηκε 15 Απριλίου 2019, 11:07
Μητσοτάκης στο Bloomberg: «Οι αγορές αποτυπώνουν την αλλαγή που έρχεται»
Facebook Twitter Whatsapp

«Μάντεψε ποια μεσογειακή οικονομία δεν κατέρρευσε» τιτλοφορείται το άρθρο του Bloomberg που εστιάζει στην ελληνική οικονομία.

«Οι αγορές έχουν ενσωματώσει στις εκτιμήσεις τους μια πολιτική αλλαγή που ευνοεί τις επενδύσεις στην Ελλάδα και την πολιτική σταθερότητα μετά τις εθνικές εκλογές» δηλώνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στο Bloomberg.

Η δήλωση περιλαμβάνεται σε άρθρο γνώμης του συνιδρυτή του Bloomberg Μάθιου Γουίνκλερ, ο οποίος σημειώνει ότι οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τον κ. Μητσοτάκη ως τον πιθανότερο επόμενο πρωθυπουργό της χώρας.

Το άρθρο του Bloomberg επιχειρεί μία αναδρομή στην κρίση της Ελλάδας από το 2000 μέχρι σήμερα, κάνοντας εκτενείς αναφορές στο 2015 με δηλώσεις μεγαλοεπενδυτών όπως του Τζόρτζ Σόρος και του πρώην προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (FED), Άλαν Γκρίνσπαν, οι οποίοι τότε προέβλεπαν ότι ήταν απλά θέμα χρόνου να εγκαταλείψει η χώρα μας το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.

Η Royal Bank of Canada αγόρασε πρόσφατα ελληνικά χρεόγραφα αξίας 84 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Bloomberg που αναφέρεται και στην επιστροφή της χώρας μας στις αγορές.

«Οι επενδυτές εκφράζουν την μεγαλύτερη εμπιστοσύνη που έχουν δείξει στην Ελλάδα εδώ και μια δεκαετία» καταλήγει το άρθρο.