ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγκυρα: Δεν παρενοχλήσαμε το ελικόπτερο που επέβαινε ο Αλ. Τσίπρας

Δημοσίευση 25 Μαρτίου 2019, 16:00 / Ανανεώθηκε 25 Μαρτίου 2019, 16:53
Άγκυρα: Δεν παρενοχλήσαμε το ελικόπτερο που επέβαινε ο Αλ. Τσίπρας
Facebook Twitter Whatsapp

Το περιστατικό είχε αποκαλύψει ο πρωθυπουργός, σε δηλώσεις του

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αρνήθηκε η Άγκυρα ότι τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη παρενόχλησαν το ελικόπτερο που επέβαινε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την πορεία του προς το Αγαθονήσι.

«Πηγές ασφαλείας αναφέρουν ότι τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη δεν ενεπλάκησαν σε καμία παρενόχληση, όπως υποστήριξε ο Έλληνας πρωθυπουργός και κάποια ξένα ΜΜΕ», μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού. «Τα αεροσκάφη εκτελούσαν τα συνηθισμένα καθήκοντά τους» προσέθεταν οι ίδιες πηγές ασφαλείας στο τουρκικό πρακτορείο.

 

 

Το περιστατικό είχε αποκαλύψει ο πρωθυπουργός, σε δηλώσεις του, τονίζοντας: «Τουρκικά μαχητικά ανάγκασαν το ελικόπτερο που με μετέφερε να κάνει χαμηλούς ελιγμούς. Ίσως λόγω της ημέρας θέλησαν να συμμετάσχουν στους εορτασμούς».

«Ανάγκασαν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινα να χαμηλώσει την πτήση μέχρι να αναλάβουν τα μαχητικά μας. Πρέπει να ξέρουν ότι οι ανόητες αυτές ενέργειες δεν έχουν κανένα νόημα. Χαλάνε κηροζίνη και βενζίνη τζάμπα» είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός αναφερθείς στην παρενόχληση του ταξιδιού του από τα τουρκικά F16.

«Θέλω να στείλω το μήνυμα ότι δεν υπάρχει γωνία της Ελλάδα που δεν θα υπερασπιστούμε μέσα από την κοινωνική μας πολιτική και μέσα από τις ένοπλες δυνάμεις» επισήμανε. 

«Η Ελλάδα σήμερα χτίζει την εθνική της αυτοπεποίθηση. Όχι με κορώνες και λεονταρισμούς. Όχι νοσταλγώντας το παρελθόν αλλά αδράζοντας το μέλλον. Η πατρίδα μας βγαίνει από μια επώδυνη κρίση που την πλήγωσε, αλλά δεν τη γονάτισε» σημείωσε ο πρωθυπουργός.