ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαδόπουλος στο «Ακραίως»: Εγώ θα λέω Μακεδόνες τους δικούς μας, Βορειομακεδόνες τους άλλους

Δημοσίευση 12 Φεβρουαρίου 2019, 12:00 / Ανανεώθηκε 12 Φεβρουαρίου 2019, 12:09
Παπαδόπουλος στο «Ακραίως»: Εγώ θα λέω Μακεδόνες τους δικούς μας, Βορειομακεδόνες τους άλλους
Facebook Twitter Whatsapp

«Η δική μας είναι η μεγάλη, ιστορική Μακεδονία»

«Πρέπει να είναι προσεκτική η ρύθμιση των «κόκκινων δανείων», να υπάρχει δικαιοσύνη για να αποφύγουμε νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αλλά και να προστατέψουμε κόσμο που δανειοδοτήθηκε με άλλες συνθήκες» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκης Παπαδόπουλος στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου στον ΣΚΑΪ.

Και εξήγησε την πρόταση της κυβέρνησης «Το σχέδιο είναι να προστατεύονται όλες οι πρώτες κατοικίες μέχρι 150.000 ευρώ εμπορικής αξίας. Αυτό βάζει όρια στο τι θεωρούμε λαϊκή κατοικία. Οι θεσμοί δεν δέχονται την πρότασή μας. Αυτοί λένε προστασία μέχρι 100.000 ευρώ».

«Η δική μας είναι η μεγάλη, ιστορική Μακεδονία»

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι από σήμερα θα αποκαλεί Βορειομακεδόνες τους κατοίκους της ΠΓΔΜ, ενώ σημείωσε ότι πολλοί του έχουν κάνει παράπονα για τη συμφωνία των Πρεσπών, ωστόσο ο ίδιος την ψήφισε γιατί έκρινε πως «ήταν επωφελής για τη χώρα με τα σημερινά δεδομένα στα Βαλκάνια και τη βορειοανατολική Ευρώπη».

Επίσης τόνισε πως: «Καλύτερα Βόρεια Μακεδονία, παρά σκέτο Μακεδονία. Όλοι την έλεγαν Μακεδονία. Ειδικά στην Ενωμένη Ευρώπη μας πείραζε να τη λένε Μακεδονία. Τα αλυτρωτικά αίρονται με τη συμφωνία των Πρεσπών. Από σήμερα αλλάζουν τις πινακίδες τους».

Παράλληλα, χαρακτήρισε ως «ακραίο, εθνολαϊκιστή», τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Ιβανόφ και «σύμμαχο της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα».

Ερωτώμενος πως θα αποκαλεί τους Έλληνες της Μακεδονίας απάντησε: «Μακεδόνες τους δικούς μας, Βορειομακεδόνες τους άλλους. Η δική μας είναι η μεγάλη, ιστορική Μακεδονία».

Τέλος τάχθηκε κατά της επέμβασης των Αμερικανών σε εθνικά ζητήματα, ενώ στην επισήμανση ότι οι ΗΠΑ ήταν υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών, είπε πως «σε ορισμένα ζητήματα μπορεί να συμβαδίζουν τα συμφέροντα».