ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζουν την επίθεση των ΜΑΤ σε διαδηλωτές

Δημοσίευση 11 Ιανουαρίου 2019, 22:00 / Ανανεώθηκε 11 Ιανουαρίου 2019, 22:16
Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζουν την επίθεση των ΜΑΤ σε διαδηλωτές
Facebook Twitter Whatsapp

Τραυματίστηκαν μια συνδικαλίστρια και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την αντίδραση των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Παιδείας, καθώς και του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσαν οι χειρισμοί της αστυνομίας στη διαδήλωση των δασκάλων, κατά την οποία τραυματίστηκε μια πολίτης αλλά και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής.

Η πολιτική προϊσταμένη της ΕΛ.ΑΣ Όλγα Γεροβασίλη χαρακτήρισε «πολιτικά επικίνδυνες» και «αντιδημοκρατικές» τις ενέργειες των αστυνομικών των ΜΑΤ που «χτύπησαν στα τυφλά» κατα την σημερινή διαδήλωση των εκπαιδευτικών, στην διασταύρωση Βασ. Σοφίας και Ηρώδου του Αττικού, 

«Θεωρώ απαράδεκτες και πολιτικά επικίνδυνες τις σημερινές ενέργειες κάποιων ανδρών των ΜΑΤ, οι οποίοι χτύπησαν στα τυφλά συγκεντρωμένους διαδηλωτές με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου -λάμψης, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο τραυματισμένοι ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και η Θοδώρα Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ» δήλωσε η κ. Γεροβασίλη.

Αυτού του είδους οι αντιδημοκρατικές πρακτικές όσων επιμένουν να μη λαμβάνουν το μήνυμα των καιρών και νοσταλγούν άλλες, σκοτεινές, εποχές, δεν είναι ανεκτές» πρόσθεσε.

Απο την πλευρά του το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, τόνισε ότι «επίμεμπτες συμπεριφορές αστυνομικών που πλήττουν κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών, δεν είναι σε καμία περίπτωση ανεκτές από την Ηγεσία του Σώματος και με το πνεύμα αυτό θα εξεταστούν, στο πλαίσιο της έρευνας που διατάχθηκε».

Υπουργείο Παιδείας: Υπερβάλλων ζήλος

Για «υπέρμετρο ζήλο» ορισμένων ανδρών των ΜΑΤ κάνει λόγο το υπουργείο Παιδείας, το οποίο εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Ο 'υπέρμετρος ζήλος' ορισμένων ανδρών των ΜΑΤ που επέδειξαν εναντίον των διαδηλωτών εκπαιδευτικών είναι επικίνδυνος και απόλυτα καταδικαστέος. Τέτοιες ενέργειες παραπέμπουν σε άλλες εποχές και δεν έχουν καμία σχέση με το πνεύμα και τον ρόλο που η σημερινή κυβέρνηση επιθυμεί να έχει η Ελληνική Αστυνομία. Ήδη η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αντέδρασε άμεσα, δίνοντας το μήνυμα σε όσους δεν εννοούν να αντιληφθούν ότι οι σκοτεινές εποχές του παρελθόντος έχουν περάσει ανεπιστρεπτί».

Η σημερινή επίθεση δυνάμεων των ΜΑΤ σε διαδηλωτές εκπαιδευτικούς, που οδήγησε στον τραυματισμό του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή και της συνδικαλίστριας, μέλους του ΠΑΜΕ, Θοδώρας Δριμάλα, είναι βάρβαρη και καταδικαστέα. Οι υπαίτιοι της επίθεσης πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά , ώστε να δοθεί το μήνυμα της μηδενικής ανοχής στα φαινόμενα αστυνομικής βίας. Ευχόμαστε την ταχεία ανάρρωση  των δύο τραυματιών.

ΣΥΡΙΖΑ: Να τιμωρηθούν παραδειγματικά

«Η σημερινή επίθεση δυνάμεων των ΜΑΤ σε διαδηλωτές εκπαιδευτικούς, που οδήγησε στον τραυματισμό του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή και της συνδικαλίστριας, μέλους του ΠΑΜΕ, Θοδώρας Δριμάλα, είναι βάρβαρη και καταδικαστέα» ανακοίνωσε από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι υπαίτιοι της επίθεσης πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά , ώστε να δοθεί το μήνυμα της μηδενικής ανοχής στα φαινόμενα αστυνομικής βίας. Ευχόμαστε την ταχεία ανάρρωση  των δύο τραυματιών.

Τον τραυματία βουλευτή του ΚΚΕ Γιάνη Δέδε, τέλος, επισκέφθηκε στο νοσοκομείο ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.