ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Άγριος καυγάς Πολάκη και Τζανακόπουλου με Γεωργιάδη: «Τους έχουμε για πρωινό τους ακροδεξιούς» - «Άντε ρε κ@@παιδο» - «Είστε ψεύτες»

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 9 Οκτωβρίου 2019, 00:00 / Ανανεώθηκε 9 Οκτωβρίου 2019, 10:18
Facebook Twitter Whatsapp

Άγρια αντιπαράθεση – με σκληρές εκφράσεις και ύβρεις

Άγρια αντιπαράθεση – με σκληρές εκφράσεις και ύβρεις, σημειώθηκε μεταξύ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη και του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και με τη συμμετοχή του Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Αφορμή για την κόντρα, ήταν μια αναφορά του κ. Πολάκη κατά την ομιλία του στη Βουλή, ο οποίος απευθυνόμενος προς την κυβερνητική πλειοψηφία, υπογράμμισε: «Μη λέτε πολλά ότι μπήκαν στο αρχείο [οι φάκελοι των εμπλεκόμενων]. Στο αρχείο είχε μπει και η υπόθεση Τσοχατζόπουλου και μετά βρέθηκε στη φυλακή. Θα έρθει και τρίτος γύρος».

Αμέσως μετά έλαβε το λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον κ. Πολάκη: «Κάνατε εξεταστική για την Υγεία. Όμως είστε η πρώτη πλειοψηφία που το πόρισμά σας στην εξεταστική ντραπήκατε να το φέρετε στην Ολομέλεια. Γιατί δεν είχε μέσα απολύτως τίποτα Το ζήτημα δεν είναι τι λέει ο καθένας αλλά τι αποδεικνύεται. Εμένα με έψαξε 2 χρόνια η εισαγγελέας διαφθοράς, βλέπετε κάτι εναντίον μου; Η αρχειοθέτηση δεν φτάνει θέλουμε στάμπα από τον δικαστή Πολάκη.  Πιο πιθανό να πάτε εσείς στον εισαγγελέα όχι εγώ. Θα ερωτηθούν οι ψευδομάρτυρες αν τους ξέρατε πράγματι και αν το κάνατε είστε και σεις για το αδίκημα περί αλλοίωσης του πολιτεύματος και ισόβιας κάθειρξης».

Αμέσως, ο κ. Πολάκης έλαβε το λόγο επί προσωπικού και αντεπιτέθηκε στον Γεωργιάδη: «Τον βλέπω και τρέμω λέει! Εγώ αυτόν! Έλεος!  Ακούστε κ. Γεωργιάδη το ότι γίνανε 2 φορές εκλογές το 2015 δε σημαίνει ότι δεν υπογράψατε την απόφαση για το Lucentis. Αντί να το τιμολογήσετε 560 ευρώ, το τιμολογήσατε 860. Αυτό σημαίνει σπατάλη για το Δημόσιο σε φάρμακο 25 εκατ. ευρώ. (…) Όταν ξεκίναγε η κουβέντα έκανες χειρονομίες του στυλ τώρα ήρθε η σειρά μου και θα δεις. Τέτοιους ακροδεξιούς λοιπόν τους τρώμε πέντε - πέντε για πρωινό».

Ανταπαντώντας, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε: «Μετά από 4,5 χρόνια στο υπουργείο Υγείας και τόσες έρευνες εναντίον μου, ο κ. Πολάκης δεν έχει μάθει ότι το Lucentis τιμολογήθηκε το Νοέμβριο του 2014 και γω είχα φύγει από το υπουργείο Υγείας. Πάλι ψέματα λέτε γιατί είστε ψεύτες».

Μάλιστα, σε κάποια στιγμή και ενώ επικρατούσε πανδαιμόνιο στην αίθουσα, πετάχτηκε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Τζανακόπουλος και είπε προς τον κ. Γεωργιάδη: «Άντε ρε κ@@όπαιδο».