ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Fake news ότι έδεσαν χελώνα για να τη δει ο Μητσοτάκης (βίντεο)

Δημοσίευση 11 Ιουνίου 2019, 17:00 / Ανανεώθηκε 1 Ιουλίου 2019, 18:20
Fake news ότι έδεσαν χελώνα για να τη δει ο Μητσοτάκης (βίντεο)
Facebook Twitter Whatsapp

Ψευδές ότι έδεσαν μία καρέτα-καρέτα στο λιμάνι του Καστελόριζου για την δει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Έντονα αντέδρασε η Νέα Δημοκρατία στο ζήτημα της υποτιθέμενα παγιδευμένης χελώνας, την οποία είχαν δήθεν δέσει από το πτερύγιο προκειμένου να τη δει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στο Καστελόριζο στις 8 Ιουνίου, με πολλά σάιτ να αναπαράγουν την «είδηση», που συνοδευόταν μάλιστα και από το αντίστοιχο οπτικό υλικό.

Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Κωνσταντίνος Ζούλας, επικοινώνησε με την ιστοσελίδα zoosos, που πρώτη «ανέβασε» το θέμα της «παγιδευμένης χελώνας», αποδεικνύοντας μέσω αμοντάριστου υλικού ότι η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Στο βίντεο, ακούγεται μάλιστα η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόβσκι, να επισημαίνει «έχει μπλεχτεί, έχει μπλεχτεί», και τον πρόεδρο της ΝΔ να την καθησυχάζει λέγοντας «όχι, όχι, ξέρει, ξέρει», με το ζώο πράγματι να απελευθερώνεται μόνο του μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Δείτε το βίντεο, όπου η χελώνα φαίνεται να κολυμπάει ελεύθερα, λίγα δευτερόλεπτα αφότου παγιδεύτηκε μόνη της σε σχοινί:

Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Σοφία Ζαχαράκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση για το θέμα της χελώνας:
 
«Σήμερα τα υπόγεια του Μαξίμου αφού επανέφεραν το παραμύθι της επταήμερης εργασίας, διέδωσαν μια ακόμη πιο εξωφρενική ιστορία. 
 
Ότι δήθεν οι κάτοικοι του Καστελόριζου έδεσαν μια θαλάσσια χελώνα για να τη δει ο κ. Μητσοτάκης, ενώ αυτή είχε απλά μπλεχτεί για λίγο στο σχοινί μιας βάρκας. Την εξωφρενική αυτή είδηση αναπαρήγαγαν μάλιστα αμέσως όλα τα ελεγχόμενα από τον ΣΥΡΙΖΑ sites. Γεγονός που αποδεικνύει και τον μηχανισμό προπαγάνδας και fake news που έχει στήσει η απερχόμενη κυβέρνηση.
 
Είναι προφανές ακόμη και σήμερα ότι δεν έχουν καταλάβει το μήνυμα που τους έστειλαν οι Έλληνες πολίτες».