ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δανάη Στράτου: «Ο Γιάνης δεν μου είπε "αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες"»

Δημοσίευση 15 Απριλίου 2019, 09:00 / Ανανεώθηκε 22 Απριλίου 2019, 12:17
Facebook Twitter Whatsapp

Αναφερόμενη στον Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε ότι δεν τον θεωρεί αριστερό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε διαστρέβλωση των λεγομένων του Γιάνη Βαρουφάκη αποδίδει η σύζυγός του και υποψήφια Ευρωβουλευτής με το «ΜέΡΑ25» Δανάη Στράτου, την περίφημη φράση «αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες», που αποδόθηκε στον πρώην υπουργό Οικονομικών τον Ιούνιο του 2015, μετά την προκήρυξη του περίφημου δημοψηφίσματος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» με τον Δημήτρη Οικονόμου και τη Μαρία Αναστασοπούλου, η κυρία Στράτου εξήγησε ότι ο σύζυγος της αστειευόμενος, σε μία στιγμή όπου επιχειρούσε να αποτινάξει το άγχος εξαιτίας των εξελίξεων που διαδραματίζονταν, έκανε έναν παραλληλισμό με τη γνωστή ταινία «αγάπη μου συρρίκνωσα τα παιδιά» και απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο Ian Parker του New Yorker του είπε «σκέψου να ερχόμουν εγώ και να έλεγα «αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες».

Η σύζυγος του Γιάνη Βαρουφάκη ισχυρίστηκε ότι ενημερώθηκε από το ραδιόφωνο για το κλείσιμο των τραπεζών και όχι από τον σύζυγο της και ανέφερε ότι δεν ήταν επιλογή του να κλείσουν οι τράπεζες, αλλά ήταν κάτι που φοβόταν, καθώς τον είχαν απειλήσει με αυτό.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι αν δεν είχε ανατραπεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος από τον Αλέξη Τσίπρα, ο σύζυγός της θα παρέμενε στην κυβέρνηση.

Η κυρία Στράτου εξήγησε ότι ο σύζυγός της κατέγραφε τις συνομιλίες στα Eurgogroup προκειμένου να μπορεί στη συνέχεια να ακούει με προσοχή τι έχει συζητηθεί, καθώς στις συγκεκριμένες συνεδριάσεις δεν τηρούνταν πρακτικά.

Τέλος, αναφερόμενη στον Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε ότι δεν τον θεωρεί αριστερό.